‘İran gazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınabilir’

İran Dışişleri Bakanlığı Ticaret ve Enerji Müzakereleri Direktörü Mansur, “Avrupa pazarından talep olması halinde, doğalgazın Türkiye üzerinden taşınması mümkün” dedi.

‘İran gazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınabilir’

İran Dışişleri Bakanlığı Ticaret ve Enerji Müzakereleri Direktörü Cevad Emin Mansur, uluslararası yaptırımların kaldırılmasının ardından Avrupa’ya doğalgazın Türkiye üzerinden ulaştırılmasının mümkün olduğunu söyledi.

 

Mansur,Yaptığı açıklamada, İran’a yönelik yaptırımların kaldırılmasının ardından doğalgaz kaynaklarının Avrupa pazarına arzını da değerlendireceklerini vurguladı.  

 

Mansur, “Avrupa pazarından talep olması halinde, doğalgazın Türkiye üzerinden taşınması mümkün. Böyle bir ticareti etkileyecek birçok faktör var, şimdiden ne olacağını söyleyemeyiz. Yaptırımların tamamının kaldırılmasını bekliyoruz, ardından doğalgazın pazarlanmasını, rotaları ve alıcıları değerlendirebiliriz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X