İran ile müzakere sürecinde yeni dönem

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Başmüzakereci Arakçi, İran’ın 5+1 ülkeleriyle yürüttüğü nükleer müzakerelerin yarın Cenevre’de devam edeceğini açıkladı.

İran ile müzakere sürecinde yeni dönem

İran’ın resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Başmüzakereci Abbas Arakçi, İran ve ABD dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde yarın devam edecek görüşmelerin ardından iki ülke dışişleri bakanları Cevad Zarif ve John Kerry’nin bir araya geleceklerini belirtti.

Cumartesi günü ise dışişleri bakan yardımcılarının tekrar görüşmeler yapacağını ifade eden Arakçi, pazar ve pazartesi günleri Zarif ve Kerry’nin toplantıya dahil olacaklarını ve çarşamba günü de 5+1 ülkelerinin katılacağı bir görüşmenin muhtemel olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham dün, nükleer müzakerelerde sadece tek aşamalı kapsamlı bir anlaşma sağlanması için çalıştıklarını, tüm ayrıntılar açığa kavuşmadan hiçbir anlaşma imzalamayacaklarını ifade etmişti.

BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya’nın oluşturduğu 5+1 grubu ve İran arasında yürütülen müzakerelerde nihai anlaşmaya varılamamış, müzakereler 1 Temmuz 2015’e kadar uzatılmıştı. Nükleer görüşmelerin son resmi toplantısı İran, İngiltere, Fransa ve Almanya, dışişleri bakan yardımcılarının katılımıyla 29 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X