İran ile ticaret ivme kazanacak

Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay, İran ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi arasında yapılan anlaşmanın sektör açısından olumlu olacağını belirtti.

İran ile ticaret ivme kazanacak

Sektör olarak uzun yıllardır İran piyasasında olduklarını ifade eden Atalay, söz konusu anlaşma sayesinde ticari ilişkilerin makul seviyelere geleceğini vurguladı.

Halil Atalay, ”Ticari ilişkimizin bu gelişmeden sonra olumlu yönde gelişim kaydedeceğini tahmin ediyoruz. Bundan şüphe duymuyoruz. İran yakın bir komşumuz olmakla birlikte büyük ve potansiyeli yüksek bir ülke. Bursa’da üretilen bebe ve çocuk konfeksiyon ürünlerinin İran’ın pek çok şehrinde satıldığını biliyorduk. Son gelişme ile inşallah yeni bir ivme daha yakalarız” dedi.

SEKTÖRLERE YENİ KAPI OLACAK

Atalay, varılan bu anlaşmanın ticari ilişkilerin iyileştirilmesinden öte İranlıların dış dünya ile daha sağlıklı bir ilişki kurmasına kapı araladığını kaydetti. Atalay, ”Bu gelişme sadece bizim sektör adına değil bütün sektörler adına yeni bir kapı olacaktır. Her şeyden önemlisi İran halkının dış dünya ile daha sağlıklı ilişki kurabilmesi adına sevindirici bir gelişme. Ticaretten daha önemli olan şeyler var. Bu anlaşmaya her şeyden önce böyle bakmak gerektiğini düşünmekteyim” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X