İran işbirliği için Bursa’da

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Yönetim Kurulu Üyeleri Irmak Aslan, Muhsin Koçaslan, Yüksel Taşdemir ve Haşim Kılıç, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Javad Maboudi Far ve beraberindeki heyeti ağırladı.

İran işbirliği için Bursa’da

Şener, Bursa’da İran sermayeli 50 firmanın faaliyet gösterdiğini belirterek, Bursa’dan İran’a ihracat yapan firma sayısının ise 738 olduğunu söyledi. Şener, 2019 yılında Bursa’dan İran’a 63.8 milyon dolar ihracat yapıldığını, İran’dan yapılan ithalatın ise 18.2 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini söyledi.

Başkan Yardımcısı Şener, Türkiye ve İran’ın bölgedeki en önemli iki stratejik ülke olduğunu söyledi. Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO olarak üyelerin ihracat potansiyelini artırma noktasında 2013 yılından bu yana önemli organizasyonlar gerçekleştirildiğini belirtirken Javad Maboudi Far ise, İran ve Bursa arasındaki ticaret köprülerini daha güçlü tutma adına Bursa’ya geldiklerini söyledi.

“ZİYARETİ ÖNEMSİYORUM”

Far, “Yaptığımız ziyareti oldukça önemsiyorum. İran olarak bizler buraya iş yapmak ve firmalarımızı dinlemek için geldik. Türk ve İran iş dünyası temsilcilerini buluşturan bir ‘Ekonomi Forumu’nu önümüzdeki dönemde yapmayı planlıyoruz. BTSO öncülüğünde Bursalı firmaların da bu forumda yer almasını arzularız” ifadelerini kullandı. Ziyarette ayrıca İran ile ticaret yapan BTSO üyesi firmalar Başkonsolos Far’a talep ve önerilerini iletme imkanı da buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X