Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

‘İran öyle ya da böyle durdurulmalı’

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Alman Der Spiegel dergisine verdiği röportajda İranlı bilim insanlarını üstü kapalı bir şekilde tehdit etti.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Alman Der Spiegel dergisine verdiği

İran’ın nükleer programına karşı kendilerini savunmalarını gerektiğini söyleyen İsrailli bakana İranlı uzmanları mı hedef alacakları, sabotaj eylemlerinde mi bulunacakları soruldu. Yalon, “İranlı bilim insanlarının hayatlarından sorumlu değilim” dedi.

Yalon, röportajda “İran’ın nükleer arzuları öyle ya da böyle durdurulmalı. Biz bunun yaptırımlar ve uzlaşmalar yoluyla yapılmasını istiyoruz. Ancak son kertede, İsrail kendini savunacak durumda olmalıdır” ifadelerini de kullandı.

İsrailli bakan, İran’ın P5+1 ülkeleriyle yaptığı nükleer anlaşmanın ‘tarihi bir hata’ olduğunu söyledi. İran’ın yükümlülüklerini yerine getirmezse, İsrail’in hava saldırısı düzenleyebileceğini belirtti.

2007’den bu yana en az 5 İranlı nükleer enerji uzmanı öldürüldü. İran, suikastlerin ardında İsrail’in olduğunu iddia ediyor.


Avatar Seç KAPAT
Rus devlet posta ve kargo kurumu Pochta Rossii, ABD ile
Sıradaki Haber Rusya ile ABD arasında sevkiyat yeniden başladı