İran üssü kapattı

İran, Hamedan üssünü kullanarak Suriyeli muhalifleri bombaladığını açıklayan Moskova’yı ‘gösteriş yapmak’la suçladı. Tahran daha sonra hava üssünü kapattığını açıkladı.

İran üssü kapattı

Yaklaşık bir hafta önce Rusya’nın, Suriye’de hava saldırılarında kullandığı stratejik bombardıman uçaklarını ilk kez İran’da bir üste konuşlandırmasının ardından, iki ülke arasında ‘gösteriş’ gerilimi yaşanıyor.

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehgan, ülkenin batısındaki Hemedan üssünün Rus uçaklarının kullanımına açılmasının gizli kalması gerektiğini ancak Moskova’nın buna uymadığını söyledi. İran devlet televizyonunda canlı yayınlanan bir programa katılan Dehgan, üssü kullandığını medyaya duyuran Rusya’yı ‘gösteriş’ yapmakla suçladı. Dehgan, Rusya’nın üssü kullanma konusundaki gizliliğe riayet etmeyerek  ‘yakışıksız’ bir tutum sergilediğini belirtti. 

ŞİMDİLİK BİTTİ

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehgan’ın bu açıklamasından bir süre sonra  

Tahran, Rusya’nın Suriye’ye yönelik saldırılarda 3 gündür kullandığı Şehid Noce Hava Üssü’nü Rusya’ya kapattığını açıkladı.

Başkent Tahran’da dışişleri bakanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, ‘Rusya’nın İran’da üssü yok ve burada görevlendirilmedi. Bu operasyonu yaptılar ve şimdilik bitti’ denildi.

Geçtiğimiz hafta İran’ın kuzeybatısındaki Hamedan kenti yakınlarındaki Nüce Hava Üssü’nden kalkan uzun menzilli Tupolev-22M3 bombardıman uçakları ve Sukhoi-34 savaş uçakları Suriye’deki hedeflere bomba yağdırmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X