‘İran’a gelme’

İran’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yemen operasyonuna desteğiyle ilgili açıklamasına tepkiler bitmek bilmiyor. İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Hakikatpur, Erdoğan’ın İran’a ziyaretinin iptal edilmesini istedi.

‘İran’a gelme’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘İran’ın,  Yemen, Suriye ve Irak’ta ne gücü varsa çekmesi lazım’ şeklindeki açıklamasına İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’ten sonra Tahran’dan yine sert bir tepki geldi. 

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Mansur Hakikatpur, ‘Erdoğan’ın İran karşıtı sözlerinin ardından Tahran’a yapacağı ziyaretin her hangi bir getirisi olmayacak bu yüzden bu sefere ertelenmeli’ diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sözlerini geri almasını ve davranışlarını gözden geçirmesini isteyen İranlı milletvekili, ‘İran’ın Yemen’in iç işlerine müdahale ettiğine dair Erdoğan’ın kullandığı ifadeler,  boş ve münafıkçadır çünkü Türkiye kendisi DAİŞ gibi terör örgütlerini desteklemekle suçlanıyor’ yorumunda bulundu.

SERT CEVAP VERİLMELİ

Mansur Hakikatpur, Fars Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı ifadelerin İran için “hazmedilebilir” olmadığını söyledi. Hakikatpur, “Dışişleri Bakanlığı bir an önce Erdoğan’ın bu müdahaleci ifadelerine sert cevap vermeli” diye konuştu.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi de Türkiye’nin doğru bir yolda olmadığı ileri sürdü. İran basınına konuşan Burucerdi, ‘Türkiye doğru olmayan bir yolda bulunuyor. Ankara’dan bunu değiştirmesini umut ediyoruz’diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X