Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

İran’da öğrenciler sokaklara döküldü

İran’da bir süredir durulan protestolar üniversitelerde yeniden canlandı. Üniversite öğrencileri birçok İran üniversitesinde cumartesi günü yeni dönemin başlangıcında protesto gösterileri düzenledi ve bazı gösterilerde hükümet yanlısı gruplarla çatıştı.

İran'da bir süredir durulan protestolar üniversitelerde yeniden canlandı. Üniversite öğrencileri

Öğrencilerin protestoları, binlerce kişinin hayatını kaybettiği geçen ay yaşanan hükümet karşıtı gösterilerde güvenlik güçleri tarafından öldürülenleri anmak için geleneksel olarak 40 gün sonra düzenlenen törenlerle aynı zamana denk geldi.

İddialara göre, Tahran’daki Şerif Teknoloji Üniversitesi’nde yürüyüş yapan öğrenciler İran Dini Lideri Ali Hamaney’e karşı “katil” sloganları attı.

SNN gibi devlet bağlantılı haber ajansları, protestocuların bir üniversitede taş atarak Besic milislerini yaraladığı iddia edilen çatışmaların videolarını yayınladı. Hükümet yanlısı Besic üyeleri, protestoları bastırmada güvenlik güçlerine sıklıkla gönüllü olarak katılıyor.

Protestoların yoğun yaşandığı batıdaki Abdanan kasabasında, insan hakları grupları ve sosyal medya paylaşımlarına göre, bir aktivist öğretmenin tutuklanmasının ardından göstericiler “Hamaney’e ölüm” ve “Diktatöre ölüm” sloganları attı.


Avatar Seç KAPAT
Rusya'nın Novorossiysk şehrindeki akaryakıt istasyonlarında benzinin tükendiği ve yakıt satışının
Sıradaki Haber Rusya’nın Novorossiysk şehrinde benzin bitti