İran’dan ABD’ye gözdağı

İran Meclisi, ABD yaptırımlarını yanıt olarak kendi füze programı bütçesini arttırma kararı aldı. İran Meclisi’nin, füze programının geliştirilmesi için 520 milyon dolarlık bir kaynağın ayrılması ile ilgili yasa tasarısını onayladığı açıklandı.

İran’dan ABD’ye gözdağı

İran Meclisi’Nden ABD yaptırımlarına yanıt olarak kendi füze programını geliştirmek izin bütçeyi arttıma kararı aldığı bildirildi. Meclisin, füze programının geliştirilmesi için 520 milyon dolarlık bir kaynağın ayrılması ile ilgili yası tasarısının onaylandığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İran Meclis Sözcüsü Ali Laricani, ‘Amerikalılar bilmelidir ki, bu bizim ilk adımımızdı’ dedi. Laricani, dün onaylanan yasa tasarısının ‘ABD’nin bölgedeki terörist ve maceraperest eylemlerine karşı koymaya’ yönelik olduğunu ifade etti.

ABD yönetiminin daha önce , İranlı 18 kişi ve kuruluşa Tahran’ın balistik füze programına destek verdiği gerekçesiyle yeni yaptırım uygulama kararı aldığı açıklanmıştı. Washington’un yaptırımlarını kınayan Tahran ise,  ABD’li kişilere ve şirketlere karşı yaptırım uygulayacağını kaydetmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X