İran’dan AB’ye nükleer uyarı

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Avrupa’nın ABD yaptırımları karşısında önleyici adımlar atmaması halinde, İran’ın buna karşılıksız kalmayacağını ifade etti. 

İran’dan AB’ye nükleer uyarı

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’den ABD yaptırımlarıyla ilgili olarak Avrupa’ya uyarı geldi. 

Alman basınına değerlendirmelerde bulunan İran Dışişleri Bakanı Cevad Tarif, ‘ABD yaptırımlarının etkilerinin telafi edilmesi için Avrupalıların ve diğer imzacı ülkelerin harekete geçmesi’ gerektiğini ifade etti. Bu etkilerin özellikle petrol ve bankalar konusunda görüldüğünü ifade eden Zarif, “Avrupa bu şekilde devam ettiği takdirde, İran’dan gelecek tepkiye de kendisini hazırlamalıdır” ifadelerini kullandı. 

Ülkesinin, ABD Başkanı Donald Trump ile doğrudan görüşmeler yapmasının şu aşamada mümkün olmayacağını ifade eden İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ‘Görüşmeler için zemin bulunmuyor’ değerlendirmelerinde bulundu. Cevad Zarif, ABD’nin ülkesi ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından, Avrupa Birliği’nin (AB) Washington’a karşı pasif tutumunu sürdürmeye devam etmesi halinde, uranyum zenginleştirme kapasitesilerini artırma tehdidinde bulundu. Zarif, dengenin bozulması halinde İran’ın tepki vereceğini ifade etti. Bunun için İran’ın nükleer anlaşmayı feshetmesinin şart olmadığını kaydeden Zarif, olasılıklardan birinin de İran’ın uranyum zenginleştirme kapasitesinin artırılması olduğunu ifade etti. Zarif, Avrupalıların sözlerini hayata geçirip geçirmemesi konusunda karar vermesi gerektiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X