İran’dan ‘nükleer anlaşma’ açıklaması

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Radyo ve Televizyoncular Birliğinde katıldığı toplantıda 5+1 ülkeleri ile varılan nükleer anlaşmanın İran’ın ABD etkisine gireceği anlamını taşımadığını söyledi.

İran’dan ‘nükleer anlaşma’ açıklaması

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Radyo ve Televizyoncular Birliğinde katıldığı toplantıda nükleer anlaşma ve ABD’nin tutumu konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

Hamaney açıklamaları sırasında, ABD ile ilişkilerde ilerleme olduğu yönündeki iddiaları reddederek, 5+1 ülkeleri ile varılan nükleer anlaşmanın kaderinin belirsiz olduğunu söyledi. İran’ın dini lideri aynı zamanda, nükleer anlaşmanın kaderinin de belirsiz olduğunu kaydederek, “Amerikalılar, henüz kaderi tam olarak belli olmayan nükleer anlaşmayla İran’ın ABD etkisine açılacağını düşündü” ifadelerini kullandı. 

Anlaşmanın, İran’ın AB etkisine gireceği anlamını taşımadığını sözlerine ekleyen Hamaney, “bu yolu tamamen kapattık. Anlaşmanın onaylanması, ABD’ye İran’da yer edineceği anlamına gelmemeli. Kesin olarak, yollarını engelleyeceğiz. ABD’nin, ekonomik, siyasal ve kültürel alanlarda ülkeye etki göstermesine izin vermeyeceğiz. Tüm gücümüzle bu duruma karşı duracağız” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X