İranlı kadın idam edildi

İran`da cinayetten hüküm giyen 27 yaşındaki kadın, dün sabah Tahran`da asılarak idam edildi.

İranlı kadın idam edildi
Medikal ürün ticareti yapan eski istihbaratçı doktor Murtaza Serbendi’yi (47) kasten öldürmek suçlamasıyla 5 yıl önce tutuklanan Reyhaneh Jabbari Melayeri’nin (27) idam cezası Recayi Şehr Hapishanesi’nde infaz edildi.
 
Cinayeti itiraf eden Melayeri, Serbendi’yi, muayenehane olarak açmayı düşündüğü ofiste kendisine tecavüze kalkıştığı için öldürdüğünü iddia etmişti.
 
Mahkeme de maktulun iki omzunun arasından bıçaklandığı ve Reyhane’nin olaydan önce elektronik posta yoluyla ‘onu öldüreceğim’ şeklinde mesaj gönderdiği ayrıca tecavüz girişiminde bulunulduğu öne sürülen olay mahallinin kilitli olmadığı gerekçesiyle ‘kasten öldürme’ye hükmetmişti.
 
Melayeri, nisan ayında idam cezasına çarptırılmış, ulusal ve uluslararası çeşitli insan hakları örgütleri kararı protesto etmişti. Uluslararası Af Örgütü, Jabbari’nin usulsüz bir yargılama sürecinin ardından hüküm giydiğini savunarak, idam cezasının durdurulmasını ve yargılamanın yenilenmesini talep ediyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X