İranlı kadınlar, statta milli maç izleyebilecek

İranlı kadınların ilk kez stadyumda izlemesine izin verilen futbol maçı için internet üzerinden satışa çıkarılan 3 bin 500 bilet birkaç dakika içinde tükendi. 

İranlı kadınlar, statta milli maç izleyebilecek

İran’ın başkenti Tahran’daki Azadi Stayumunda Kampoçya’ya karşı perşembe günü oynanacak Dünya Kupası eleme grubu maçında tribünlerde ilk kez kadın seyirciler de yer alacak. Maç için internet üzerinden satışa çıkarılan biletlerin birkaç dakika içinde tükendiği bildirildi.

İran’ın yarı resmi ISNA haber ajansı, stadyumda kadınlara özel olarak ayrılan bölümler için 3 bin 500 biletin satışa çıkarıldığını kaydetti. Kadınların stadyumlarda maç izleme hakkını savunan Açık Stadyumlar adlı grup, kadınlar için ayrılan biletlerin önceden haber verilmeksizin Cuma sabahı satışa çıkarıldığını belirterek, bilginin sadece sosyal medya üzerinden yayıldığını, buna rağmen tüm biletlerin kısa sürede tükendiğini kaydetti.

FIFA HEYET GÖNDERECEK…

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ise, kendilerine kadınlar için 4 bin 600 bilet ayrıldığı bilgisi verildiğini, ancak yoğun talep nedeniyle bilet sayısının artırılabileceğini kaydetti. FIFA, kadınların tribünlere girişini gözlemlemek için Azadi Stadyumuna bir heyet gönderileceğini de açıkladı. FIFA, kadınların tribünlere alınması için uzun süredir İran’a baskı uyguluyordu. Tahran yönetimi, ilk aşamada milli maçlarla sınırlı olmak kaydıyla kadınların futbol stadyumlarına girmelerine izin verdi. İran milli futbol takımının Haziran ayında Suriye’ye karşı oynadığı dostluk maçında kadınlar stadyuma sokulmamış, içeri girmek isteyenler polis tarafından gözaltına alınmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X