Irgandı’da sanat rüzgarı

Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen Irgandı Köprüsü Sanat Günleri, renkli görüntülere sahne oldu.

Irgandı’da sanat rüzgarı

Dünyadaki 4 çarşılı köprüden biri olma özelliğini taşıyan Irgandı Köprüsü, Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Sanat Günleri’ne ev sahipliği yapıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Irgandı Köprüsü Sanat Günleri etkinliği, renkli bir açılış töreniyle başladı.

Köprü girişinde yapılan açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, “1442 yılında Irgandılı Ali’nin oğlu Hacı Muslihiddin tarafından inşa edilen Irgandı Köprüsü’nde sanatçılarımızın geleneksel el sanatları artık burada icra ediliyor. Sanatçılar tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin yerel, ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasına yönelik düzenlenecek atölye çalışmaları, sergiler ve dinletilerin de yer alacağı Irgandı Köprüsü Sanat Günleri etkinliği ile Bursa’nın sosyo kültürel hayatına da canlılık kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Tarihi köprünün önemi hakkında bilgiler veren Bursa Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu da, 1922’de Yunanlıların kenti terk ederken bombaladığı köprüdeki dükkanların tamamen yıkıldığını, 1949 yılında onarıldığını, dükkanların ise 2004 yılında Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilerek köprünün bugünkü halini aldığını söyledi.

Irgandı Köprüsü Sanatçıları adına söz alan Uludağ Üniversitesi’nden İbrahim Benlioğlu ise sanatsız bir medeniyet ve insanlığın düşünülemeyeceğini belirterek, sanata ve sanatçıya verdikleri destekler nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da etkinliğe katılan sanatçıları kutladı.

KILIÇ KALKAN VE DEFİLE

Konuşmaların ardından kılıç kalkan gösterisi ve geleneksel kıyafetler defilesi gerçekleştirildi. Protokol üyeleri tören sonunda köprü üzerindeki sanat atölyelerinde sanatçılar tarafından yapılan çalışmaları inceledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X