İrgil: Öncelik ülkenin selameti

‘AK Parti ile koalisyon onunla suç ortaklığıdır’ şeklindeki çıkışıyla gündeme gelen CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, artan terör olaylarının ardından partiyi ve her şeyi ikinci plana atarak ülkenin selameti ve barışını düşünmek gerektiğini söyledi.

İrgil: Öncelik ülkenin selameti

SEYİT GÜNDOĞAN

Barış için en azından herşeye hayır denmeyeceğinin altını çizen İrgil, “Ben en başında CHP’nin açıkladığı ilkeler boyutunda AK Parti’nin CHP’ye yaklaşmasının çok kolay olmadığını uygun bir zemin bulunamayacağını ifade etmiştim. Ama Suruç meselesinden sonra ülkenin koşulları o kadar hızlı değişti ki bundan 3 ay önce bambaşka şeyler konuşurken, bugün bir bakıyorsunuz savaş çığlıkları ortalıkta. Çok tehlikeli ve sıkıntılı bir döneme giriyoruz. İnsanlarımız ölüyor. Ağıza çok kolay söylenebiliyor ama bu evlat. Bu insanların siyaset üstü olan bu meseleyi evlat acısının üzerinden bir kez daha düşünmesini vurguluyoruz. Cumhuriyet tarihine hiç parlamentonun bu kadar kilitlendiği bir süreç hatırlamıyorum” dedi.

ERDOĞAN İSTEMİYOR

CHP’nin son ana kadar masadan kalkmayacağını düşündüğünü ifade eden İrgil, “CHP, ne olursa olsun, bu ülke için, bu ülkeyi ve insanlarını önceleyen, barışı önceleyen her türlü koalisyon formülünde yer alacaktır. Eğer bu koalisyon olmayacaksa bunun nedeni, müsebbibi CHP olmayacaktır. Bunu engelleyen başka güçler olacaktır. Biz biliyoruz ki AK Parti’nin akil, aklı başında insanları da CHP ile koalisyonun güçlü ve bu ülke için daha iyi olacağını düşünüyor. Ancak ben Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu koalisyonu istediğine inanmıyorum” diye konuştu.

“DOSAB’I YAPTIRMAYACAĞIZ”

ÇED Raporu onaylanan DOSAB Termik Santrali ile ilgili süreci de değerlendiren İrgil, “Günlük 500 tona yakın kömür yakacak bir termik santralden bahsediyoruz. Şehrin içinin ısınmasını, iklim değişikliğini geçtim, hava kirliliğinden ve akciğer kanserinden bahsediyorum. Hekim olarak ben akciğer kanserinin ne olduğunu biliyorum. Sanırım insanlar hissedemedikleri ve kişiselleştiremedikleri için termik santralden korkmuyorlar. Çevre ve sanayiye etkisi üzerine söylenecek çok şey var. Söyleye söyleye insanların, akademik odaların dilinde tüy bitti. Bursalıların da bu meseleye, kentlerine sahip çıkmasını, hiçbir şey değilse kendilerine ve çocuklarına sahip çıkmasını bekliyoruz. Ne olursa olsun DOSAB termik santalini Bursa’ya yaptırmamak için elimizden gelen mücedeleyi vereceğiz” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X