İrgil: Vakıflar Bursa’nın kültürünü Bursa’ya vermiyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Büyükşehir Belediyesi’ne açmak istediği Vakıf Kültür Müzesi için söz verdiği eserleri teslim etmediği CHP’li vekilin soru önergesine gelen cevapla ortaya çıktı.

İrgil: Vakıflar Bursa’nın kültürünü Bursa’ya vermiyor

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Vakıflardan sorumlu dönemin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a mayıs ayında bir önerge verdik; ‘Bu eserlerin teslim edilmediği doğru mu?’ diye sorduk. Gelen yanıtta 169 adet eserin Büyükşehir’e teslim edildiği söylendi” dedi.

İrgil, Vakıf Kültür Müzesi’nin açılacağı haberlerini de duyunca demek problem olmadığını düşündüklerini belirterek, “Ancak öğrendik ki Büyükşehir Belediyesi müzeyi Vakıfların desteği olmadan açacak. Projenin yetkilisi Büyükşehir’in Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, Vakıflar’dan sadece 50-55 adet şamdan, halı, seccadeden oluşan eserlerin gönderildiğini, asıl istenen ve beklenen saatlerin, rahlelerin, Kuran-ı Kerimler’in gelmediğini söyledi. Meğer kendi imkanlarıyla Eyüp Sultan’dan 100’ün üzerinde eser bulmuşlar, bir kenarda üst üste kir-pas içindeki hatları alıp temizlemişler. Büyükşehir Belediyesi, Bursa gibi tarihi bir yerleşimde Vakıf kültürü ruhunu yaşatmayı amaçlarken Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bu tutumu anlaşılır gibi değil. Üstelik Vakıfların Bursa’dan depolarına taşıdığı eserleri Bursa yerine İstanbul’a gönderiyor olması ayrıca üzüntü verici” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X