İrgil, Vakıflar’ın depolarındaki eserleri sordu

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Büyükşehir Belediyesi’nce açılması planlanan Vakıf Kültür Müzesi’ne söz verdiği ancak teslim etmediği vakıf eserlerinin akıbetini sordu.

İrgil, Vakıflar’ın depolarındaki eserleri sordu

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Dr. İrgil Vakıflardan sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Kültür ve Turizm Bakanının yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruları yöneltti:  

“Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün depolarında tuttuğu tarihi vakıf eserlerini kurulması planlanan Bursa Vakıf Müzesi’ne söz vermesine karşın teslim etmediği doğru mudur?  Doğruysa bunun nedeni nedir? Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Bursa’daki cami ve türbelerden topladığı kıymetli eşyaların dökümü nedir? Depolarda tutulan eşyalar hangileridir? Bu eşyalar hangi şartlarda tutulmaktadır?  Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bursa’ya ait vakıf kültürüne ait bu eşyalarla ne yapmayı planlamaktadır? Müze projesinin yetkilileri; vakıf eserlerindeki eşyaların her geçen gün çalınması sebebiyle müze kurduklarını söylediklerine göre bu eserlerin çalınmasının önüne neden geçilememektedir?  Bu eserler Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından neden korunamamaktadır? Bu eserleri korumakla sorumlu olanlar hakkında işlem yapılmış mıdır?’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X