İrgil: Yeni anayasanın provasını yapıyorlar

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, son çıkan KHK’larla yeni anayasanın provasının yapıldığını söyledi.

İrgil: Yeni anayasanın provasını yapıyorlar

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile mücadele için OHAL ilan eden ve dokuz aydır OHAL şartlarını devam ettiren iktidar için “Torba yasa çıkarmaya öyle alıştılar ki, torba KHK’larla ülke yönetiyorlar” diyen İrgil şöyle devam etti: 

“Daha önce 668 sayılı KHK ile sözleşmeli öğretmenliği getiren, 674 sayılı KHK ile ÖYP’li araştırma görevlilerinin kadrolarını değiştiren, 687 sayılı KHK ile kış lastiği düzenlemesi yapan iktidar 690 sayılı KHK ile yine Meclis’in işine burnunu soktu. İhraçlar ve iadelerin arasına katılan maddelerle Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda pek çok değişiklik yapıldı. Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda düzenleme yapıldı. Radyo ve televizyonlara ilişkin yasaklar getirildi. Bugün gelinen nokta şudur; Meclis iradesiyle çıkarılabilecek düzenlemeleri OHAL KHK’larıyla çıkarıyorlar çünkü Meclis iradesini yok sayıyorlar. Meclis’i devre dışı bırakıyorlar. Bunun tek bir ifadesi vardır; yeni anayasanın provasını yapıyorlar.”

HER GÜN YENİ BİR KHK TEDİRGİNLİĞİ

Öte yandan mahkeme kararı olmaksızın binlerce insanın kendilerini savunmadan ihraç edildiğini vurgulayan CHP’li İrgil, “Ülke her gün yeni bir kötü sürprizle karşılaşma, yeni bir KHK’ya uyanma tedirginliğine girdi” ifadesinde bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X