İrgil: Yeni bir eğitim modeli belirlenmeli

TBMM Eğitim Komisyonu üyesi Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Türkiye’deki eğitim sisteminin yeni baştan ele alınması ve yeni bir eğitim modelinin oluşturulması talebiyle bir Meclis Araştırma Önergesi verdi.

İrgil: Yeni bir eğitim modeli belirlenmeli

İrgil, önerge vermesinin sebebini ise, geçen yıla oranla yüzde 225 artışla, zorunlu eğitim kapsamında olması gereken ilköğretim ve lise düzeyindeki toplam 644 bin 448 öğrencinin sürekli devamsız, eğitim çağında olmasına rağmen 507 bin 525 öğrencinin ise açık liselere kayıtlı olması olarak açıkladı.

TEOG kapsamındaki derslerde; Matematikte 1, Fen Bilgisi’nde 2, Türkçe dersindeki not ortalamasının ise 3 olduğu belirtilen önergede altı yıl önce başlatılan Fatih Projesi’nin sadece yüzde 14.33’ü tamamlanabildiğine de dikkat çekildi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’nda eğitim bilimleri alanında lisans, lisansüstü eğitim yapmış yönetici sayısının16 olduğuna da vurgu yapan CHP’li İrgil, “Nitelikli ve kaliteli bir eğitim modeli belirlenmeli ve Türkiye eğitim hareketi oluşturulmalıdır” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X