İrgil’den 3 kanun teklifi

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile sosyal güvenlikle ilgili bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin üç ayrı kanun teklifi verdi.

İrgil’den 3 kanun teklifi

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün de imzası bulunan kanun tekliflerinde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli olan subay ve astsubayların emekli maaşlarındaki kayıpların giderilmesi ve TSK personeli ile emeklileri arasındaki maaş dengesinin yeniden oluşturulması gerektiği öngörülüyor.

Emekli subay ve astsubayların büyük bir kısmının ekonomik sıkıntı çektikleri ve yaşam standartlarının düştüğüne dikkat çekilen gerekçede, bazı kamu görevlilerinin çalışan ve emeklilerin birçok kez maaş iyileştirilmesi yapılmasına karşın TSK personeline aynı iyileştirmelerin yapılmadığı belirtiliyor. Söz konusu teklif ile TSK personelinden binbaşılar ile kıdemli başçavuşlara da makam tazminatı verilmesi ve astsubay emeklileri arasındaki maaş farklarının giderilmesi öngörülüyor. 

Dr. İrgil’in verdiği diğer kanun teklifinde ise astsubay meslek yüksek okulu mezunları ile fakülte veya yüksek okul öğrenimi yapanların göreve başlangıçlarında bir kademe daha almaları gerektiği öngörülüyor. 

TSK Personel Kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin Dr. İrgil’in verdiği üçüncü kanun teklifinde ise görevdeki ve emekli bir kısım TSK personelinin ‘görev tazminatı’ alması gerektiği, bu suretle bozulan maaş dengesinin düzeltilmesi öngörülüyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X