İrgil’den atama tepkisi

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, önceki gün Genel Kurul’da özür ve ihtiyaç atamaları yapılmayan öğretmenlerin durumunu dile getirdi.

İrgil’den atama tepkisi

Binlerce öğretmenin zor durumda olduğunun altını çizen Dr. İrgil, seçim döneminde başvuruların hepsinin kabul edildiğini sonrasında ise tek bir atama bile yapılmadığını söyledi. 

Dr. İrgil, Genel Kurul’da hükümete hitaben şöyle konuştu:

“Bu son dönemde Milli Eğitim’de eş durumu, hastalık ve özür durumu atamasında başvurup atanamayan, ailesine kavuşamayan binlerce öğretmen var; sizlere de bu talepler geliyordur. 1 Kasım öncesinde, ağustos ayında bu atamaların hepsini yaptınız ve hiç itiraz etmediniz ama iktidar, oy kaygısı bitince haklı ve yasal bu talepleri karşılamıyor. Aynı şekilde, şube müdürü atamalarında da eğitimciler çok mağdurlar, mahkeme kararları uygulanmıyor. Lafa geldi mi, ‘Bana bir harf öğretenin kölesi olurum’ diyorsunuz ama öğretmenleri sürüm sürüm süründürüyorsunuz. Lütfen, bu uygulamalara son verin, öğretmenlere haklı ve yasal haklarını teslim edin.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X