İrgil’den Başbakan’a akademisyen sorusu

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, 2346 akademisyenin ihraç edilmesini Meclis gündemine taşındı. İrgil, Başbakan’a “2346 akademisyenin tek tek her birine ait ihraç edilmelerine ilişkin elinizdeki bilgi ve belgeler nedir?” diye sordu.

İrgil’den Başbakan’a akademisyen sorusu

İrgil ayrıca ihraç edilenler arasında Barış için Akademisyenler bildirisine imza atan ve önergede tek tek isimlerini sıraladığı 44 bilim insanının bulunmasının kuşku yarattığını ifade ederek şu soruları yöneltti: 

“672 sayılı OHAL KHK’sıyla ihraç edilen 44 akademisyenin hangi kanıt ve belgelerle terör destekçisi olduğu düşünülmektedir?  Bu kişilerle ilgili 672 sayılı OHAL KHK’sında ileri sürülen gerekçelere ilişkin olarak herhangi bir yargı kararı var mıdır?  Bu akademisyenlerin ihracına neden olacak herhangi bir kanuni dayanak, somut bir kanıt yok ise OHAL KHK’sıyla yapılan bu hukuksuz uygulamanın gerekçesi nedir? 2218 akademisyenin imzaladığı ‘Barış için Akademisyenler’ bildirisinde imzaları bulunan bu 44 kişinin özellikle ihraç edilmiş olma nedeni rektörlere muhalif olmaları mıdır?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X