İrgil’den eğitim için araştırma önergesi

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, 15 Temmuz sonrası eğitim alanındaki uygulamaların ve FETÖ benzeri yapılanmalara karşı alınacak tedbirlerin Meclis tarafından araştırılmasını önerdi.

İrgil’den eğitim için araştırma önergesi

İrgil’in savunmasız görevden alınan ve ihraç edilen öğretmenler ile akademisyenleri, iptal edilen ders kitaplarını, kapatılan ve dönüştürülen okullar ile kapatılan üniversiteleri, statüleri değiştirilen ÖYP’li araştırma görevlilerini, proje okullarındaki atamaları, sözleşmeli öğretmenlik mülakatı tartışmalarını, partizan kadrolaşmayı ve mağdur olan yüzbinlerce öğrenciyi hatırlattığı önergenin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki bu değişim ve dönüşümler öğrencilerden velilere, öğretmenlerden ilgili uzmanlara kadar her platformda tartışmalara neden olmaktadır. 15 Temmuz darbe girişimi ile FETÖ’nün eğitim alanında yapılandığı ve yapılaştığı dikkate alınacak olursa, eğitim alanında atılacak adımların önemi bir kez daha anlaşılacaktır. Bu bağlamda; 15 Temmuz uygulamaların olumlu ve olumsuz sonuçlarının irdelenebilmesi, eğitimde FETÖ/PDY benzeri yapılanmalara karşı ne gibi tedbirler alınması gerektiğinin belirlenebilmesi ve eylem planlarının ortaya konabilmesi için Meclis Araştırması açılmasını arz ve talep ederiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X