İrgil’den MEB’e çağrı

TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Milli Eğitim Bakanlığı’na “FETÖ’nün yarattığı haksızlığı giderin” çağrısında bulundu.

İrgil’den MEB’e çağrı

İrgil, eğitimleri çeşitli nedenlerle yarım kalmış öğrencilerin af beklentisini MEB’in karşılamasının zorunlu olduğunu belirterek, “Bu öğrenciler arasında FETÖ’cü olduğu için ihraç edilmiş hocalar tarafından atılanlar da bulunuyor. Yani FETÖ tarafından geleceği karartılmış gençler var. MEB bu haksızlığı gidermezse mağduriyetin devamına göz yummuş olacak” diye konuştu. 

Af beklentisindeki üniversiteliler, asistanlar ve doktora öğrencilerinden binlerce talep olduğunu belirten CHP’li İrgil, ekonomik, sağlık ve ailevi sorunlar ile FETÖ’cü hocalar yüzünden ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktorasını yaparken öğrenimleri yarıda kalmış çok sayıda öğrencinin olduğunu ifade etti. “MEB bu gençleri daha ne kadar görmezden gelecek?” diyen İrgil şöyle devam etti: 

“Çok sayıda öğrenci mesaj atıyor; aralarında tıpta uzmanlık eğitimi alırken eğitimlerini yarıda bırakmak durumunda kalmış asistanlar var. Çeşitli sebeplerle başvuru tarihini kaçıran öğrenciler var. Haksız yere okulla ilişiği kesilenler var. 15 Temmuz sonrası FETÖ yapılanması dahilinde zaten FETÖ’cü olduğu bilinen hocalar okuldan atılırken, onların, zamanında okuldan atılmasına sebep oldukları öğrenci ve özellikle de asistanların haklarının iade edilmesi Bakanlığın görevidir. Genel öğrenci affının çıkarılarak gençlerin geleceğini kurtarmak MEB’in en önemli sorumluluğu haline gelmiştir. Konuyla ilgili kanun teklifi de verdik, soru önergesi de verdik ama MEB’den ses yok. Gençlerin sesini duyması için MEB’e daha kaç kez sormamız gerekiyor; öğrenci affı ne zaman çıkacak?” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X