İrgil’den Müezzinoğlu’na yanıt

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Şehir Hastanesi konusunda kendisini eleştiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na cevap verdi.

İrgil’den Müezzinoğlu’na yanıt

İrgil, yaptığı yazılı açıklamada Sağlık Bakanı’nın, ‘Ben Şehir Hastanesi yapılsın diye dert ediyorum. O, hastane yapılmasın da Müezzinoğlu mahcup olsun diye dertleniyor’ dediğini hatırlattı. İrgil, şunları kaydetti:

 

“Sizi mahcup etmek gibi bir düşüncemiz asla olmaz. Aksine rakip partinin bile bakanı olsanız, Bursa’nın bir bakanı olmasından memnun oluruz. Kaldı ki Bursa’mızın hem bakanı, hem meslektaşımız, hem de misafirimizsiniz. Öncelikle şunu söylemeliyim; Biz, Bursa’ya bir Şehir Hastanesi yapılmasına karşı değiliz! Biz, hastanenin yapım sürecinde izlenilen usule karşıyız! Sağlıkta özelleştirme ve işletme şekline karşıyız. 12 yıl boyunca durup, salt seçim için temel atma şovu yapılmasına karşıyız.”

“Bakan’ın Bursa’ya hizmet getirmesi Bursalılardan toplanacak bağışlara mı bağlı? Devlet yatırım yapar, bütçe sağlar” diyen İrgil, “Bağışla olacaksa Bakan’a gerek yok. Bursalılar zaten yıllardır hem vergi verip hem de bağış yoluyla kamuya destek oluyor. Zaten yıllardır konuyu bağışçıların gönlüne bıraktığınız için, 12 yıldır Bursa’da bir tane yeni kamu hastanesi yapmadınız. Varsa yoksa özel hastane açtınız. Bu nedenle insanlar hastaları için aylarca tetkik sırası bekliyor, yatak bulamıyor, yoğun bakım için başka şehirlere taşınıyor veya özel hastanelerde ücretli olarak tedavi olabiliyorlar” diye konuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X