İrgil’den öğrenci affı sorusu

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, 2017’de genel bir öğrenci affının çıkarılması gerektiğini belirterek, konuyla ilgili hükümete çağrıda bulundu.

İrgil’den öğrenci affı sorusu

“Gençlerimizin geleceği ve öğrenim hayatları harcanmamalı, bir an önce okullarına dönebilmeleri sağlanmalı” diyen İrgil, ekonomik imkansızlıklar, sağlık problemleri veya ailevi sorunlar nedeniyle ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktorasını yaparken öğrenimlerini yarıda bırakmak durumunda kalan çok sayıda öğrencinin olduğunu söyledi.

​İrgil, şöyle konuştu:

 

“Aynı şekilde tıpta uzmanlık eğitimi alırken benzer sebeplerle eğitimlerini yarıda bırakmak durumunda kalmış asistanlar var. Yine ekonomik, sağlık koşulları ve diğer sebeplerle başvuru tarihini kaçıran öğrenciler bulunuyor. Mali suçların neredeyse hemen hepsi af edilirken, öğrenim harcını yatıramadığı için, bir öğrencinin kaydının yapılmaması ya da okulla ilişiğinin kesilmesi kabul edilemez. Hepsine yönelik yeni bir imkân tanınması, farklı nedenlerle öğrenimine ara veren veya ilişiği kesilen öğrencilere üniversitelerine tekrar kayıt yaptırabilmelerini ve eğitimlerini devam ettirmelerini sağlayabilmek gerekir.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X