İrgil’den ÖSYM için araştırma önergesi

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, ÖSYM’nin hatasını Meclis gündemine taşıdı.

İrgil’den ÖSYM için araştırma önergesi

İrgil, ÖSYM’de bilinenlerin dışında bilinmeyen başka hataların olup olmadığının araştırılması, altyapı eksikliklerinin ve sorumluların belirlenmesi ve ÖSYM’nin güvenilir bir kurum olması için yapılması gerekenlerin tespit edilmesi için bir Meclis Araştırma Önergesi verdi. ÖSYM’nin yönetilemez ve güvenilmez olduğunu belirten İrgil, “Devlet, bugüne kadar kaderleriyle oynanan, gelecekleri olumsuz yönde etkilenen insanların mağduriyetleri üzerindeki örtüyü kaldırmalıdır” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın son 15 yılda gerçekleşen 20 sınavla ilgili yürüttüğü soruşturmalar ile kamuoyuna yansıyan ÖSYM skandallarını hatırlatan İrgil, “Bu kurumda büyük bir ciddiyetsizlik olduğu ortada. İnsanların tüm yaşamları boyunca aileleriyle birlikte verdiği emek ve mücadelenin sonucunu ölçen ÖSYM’nin bildiğimiz skandalların yanısıra bilmediğimiz pek çok hata yaptığına dair şüphe duymamak mümkün değil. Tüm bunların araştırılması ve suiistimallere göz yumanların kamuoyuna açıklanması gerekir. Topluma mağduriyet yaşatılmasının bir bedeli olmalıdır” ifadesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X