İrgil’den sert çıkış

CHP Bursa İl Başkanlığı’nın bayramlaşma törenine Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil’in, AK Parti ile koalisyonun suç ortaklığı olacağı sözleri damga vurdu.

İrgil’den sert çıkış

SEYİT GÜNDOĞAN 

CHP İl Teşkilatı, Özgen Çay Bahçesi’nde düzenlenen törenle bayramlaştı. 

Bayramlaşma törenine AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Zekeriya Birkan ile AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun da katılarak jest yaparken, bayramlaşmada milletvekilleri, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, İlçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve parti üyeleri hazır bulundu. 

Bayramlaşmada konuşan CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, milli mücadeleyi omuz omuza vermiş halkların ötekileştirildiğini belirterek, CHP’nin varlık nedeninin en zor günde üstlendiği sorumluluk olduğuna dikkat çekti. Bunun CHP İl Örgütü koalisyona göz kırpıyor şeklinde değerlenrilebileceğini kaydeden Yıldız, “Hiç kimseye göz kırptığımız yok. Milletin gözünü çıkarmak niyetinde olanlara asla izin vermeyeceğizi söylüyoruz o kadar. 63. hükümetin kurulması yönünde nelere gebe bilmiyoruz. Kongre sürecimiz 15 Ağustos’tan sonra yapılacak delege seçimleri ile hız kazanacak. Aramıza nifak sokmaya çalışacak olanlar boylarının ölçüsünü alacak. Bizim rekabetimiz ülkemizin refah düzeyini yükseltmek amacıyla yarışmamızdan ibarettir” diye konuştu.

KOALİSYON AKP’NİN SUÇ ORTAĞI DEMEK

Daha sonra söz alan milletvekileri de verdikleri birlik ve beraberlik mesajlarının yanı sıra hükümet kurma çalışmaları ile ilgili CHP’nin deklare ettiği 14 temel prensipten taviz vermeyeceklerinin altını çizerken Ceyhun İrgil çıkışı törene damga vurdu.

CHP’nin Bursa’da 500 bin kişiden oy aldığına dikkat çeken İrgil, “Bir partinin onuru, ilkeleri oy oranı ile ilgili değildir. En çok oy alan parti en ilkeli, en onurlu parti olurdu. Ne olursa olsun  inandığım bir şey var. Sonucu ne olursa olsun AKP ile bir koalisyondan yana değilim. Bunun AKP’nin suç ortağı anlamına geleceğini ve ihanet olacağını düşünüyorum. Her partinin ilkeleri var. Aynı ilkelere mensup olsaydık, aynı partide olurduk. Onursuzca iktidar olmaktansa, onurluca iktidar olunmamalı” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X