Irkça lider Kuran’ı yasaklayacakmış

Hollanda’da yabancı karşıtı görüşleriyle bilinen aşırı sağcı Geert Wilders’in liderliğini yaptığı Özgürlük Partisi (PVV) söylemlerini iyice sertleştirdi.

Irkça lider Kuran’ı yasaklayacakmış

Twitter hesabı üzerinden partisinin bir sayfalık seçim bildirgesini açıklayan ırkçı lider, Hollanda’yı İslam’dan arındırmayı vadediyor. Wilders, 2017 yılında yapılacak seçimler için yayınladığı partisinin bildirgesinde Hollanda’daki camilerin kapatılacağı, Kuran’ın yasaklanacağı ve İslami okulların kapatılacağı belirtiliyor. Ayrıca bildirgede, ülkedeki sığınmacı kamplarını kapatacağını vadeden Wilders, sokakta başörtüsü takılmasını yasaklayacağını da bildiriyor. 

Wilders’in bir diğer vaadi ise İslam ülkelerinden Hollanda’ya girişlerin yasaklanacağı yönünde. 

Son kamuoyu yoklamalarına göre,  PVV’nin en güçlü parti olması öngörülüyor. Ancak Wilders’in hükümet kuracak bir çoğunluğu elde etmesi beklentiler arasında değil. Tahminlere göre, 150 koltuklu Hollanda parlamentosunda Wilders’in partisi 27 dolayında milletvekili elde edebilir. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X