Irkçı cinayetleri beyazperdeye taşıyor

Star TV’deki Paramparça dizisinde Keriman karakterini canlandırarak büyük bir hayran kitlesi oluşturan Nursel Köse, Almanya’daki dönerci cinayetlerini konu alan sinema filminde oynayacak.

Irkçı cinayetleri beyazperdeye taşıyor

Paramparça’nın sevilen oyuncusu Nursel Köse, Almanya’da ”dönerci cinayetleri” olarak bilinen Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) cinayetlerini konu alan filmde rol alacak.

HAZİRAN AYINDA KAMERA KARŞISINA GEÇECEK

Oyunculuğa Almanya’da başlayan ve her yeni rolü ile daha da ünlenmeye devam eden Nursel Köse, geçmişte Almanya’da Türk toplumunu adeta şoke eden NSU cinayetlerini konu alacak film için, haziran ayında kamera karşısına geçmeye hazırlandığını belirtti.

‘ALMANYA’DAN KOPAMAM ALMANCAYI DA UNUTAMAM’

Köse, şunları söyledi:

“Almanya’nın en önemli davalarından birine konu olan seri cinayetler yakında sinemaya taşınacak. Haziranda gelip bu film için kolları sıvayacağım. Önümüzdeki günlerde Berlin’de bununla ilgilide casting var, buraya da katılacağım. Yani ben Almanya’dan kopmadım, ayrıca niye kopayım? Şimdi iki ayrı ülkede de çalışmalarımı götürebiliyorum, dizi olduğu için her hafta İstanbul’da olmak durumundayım, güzel projeler oldukça da Almanya’da çalışacağım, Almancayı unutmak istemiyorum.”

PLATTINO ÖDÜLÜ’NE LAYIK GÖRÜLDÜ

Almanya’da kendi alanında bir çok başarılı çalışmaya imza attığını söyleyen ve önceki akşam Düsseldorf’ta Plattino ödülüne layık görülen Nursel Köse, Almanya ile Türkiye arasındaki çalışma şartlarını ve yeni projelerini anlattı.

‘BERLİN’DE OTURUYORUM, İSTANBUL’DA ÇALIŞIYORUM’

Paramparça dizisindeki Keriman’ı canlandırarak büyük bir hayran kitlesi oluşturan Nursel Köse, “Mesleğim sayesinde istediğim ülkede çalışabiliyorum ve yaşayabiliyorum. Berlin’de oturuyorum ve İstanbul’da çalışıyorum. Oyunculuk, bana bu imkanı sağlıyor ve bu yüzden de hakikaten çok mutluyum. İki ülkede çalışabilme, para kazanabilme, ayakta kalabilme lüksünü yaşayabiliyorum“ dedi.

“TÜRKİYE’DE DİZİ ÇEKME ŞARTLARI ÇOK ZOR”

Türkiye’deki çalışma şartlarını değerlendiren Nursel Köse, şöyle konuştu: “Dizi çekmek, çok zor ve ağır şartlarda yapılıyor. Haftada 90 ile 140 dakika arası dizi çekiyoruz. Ben bunu Alman arkadaşlarıma söylediğimde çok şaşırıyorlar ve bunu nasıl başarabiliyorsunuz, hangi vakitle prova yapabiliyorsunuz diye soruyorlar. Böyle bir şeyi akılları almıyor. Gün boyunca sürekli en az 90 dakika film çekmek, tabi ki çok zor. Bu zorluklar karşısında sendikalaşma halen oturmadığından bu şartlarda çalışma yapılıyor. Ama yeni yeni mecburi sigortalı çalıştırma durumları başladı. İyi bir gelişme, bu beni sevindiriyor. Yani şartlar ağır ve yoğun.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X