İş Bankası hisselerine el konulması ‘sermayenin güvencesi yok’ demektir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Oxford Union’da konuşma yapmak üzere İngiltere’ye gitti.

İş Bankası hisselerine el konulması ‘sermayenin güvencesi yok’ demektir

Oxford konuşmasından önce İngiltere’nin Avrupa ve Amerika İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Alan Duncan ve İşçi Parti’nin gölge dışişleri bakanının da dahil olduğu siyasetçilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, burada gazetecilerle de görüştü.

Yüzde 28 hissesi CHP’ye ait olan İş Bankası’nın tüm hisseleriyle hazineye devredilmesi girişimini değerlendiren Kılıçdaroğlu, bu hisselerin Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olduğunu anımsattı.

Ekonomik krizi gündemden kaçırmak isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu anayasal güvence altındaki hakkı gasp etmek istediğini savuna Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Gerçekleşeceğini tahmin etmiyorum. Eğer siz bir bankadaki hisselere yasal düzenlemeyle el koyuyorsanız, bu şu anlama gelir; O ülkeye, ister yerli olsun ister yabancı olsun, gelecek olan sermayenin veya orada yerleşik olan sermayenin hiçbir güvencesi yoktur.

Hükümet her an arzu ettiği sermayeye el koyabilir demektir. Bu yanlışlığı yapacağını sanmıyorum. Hukuk zemininde bu zaten kazanılacak olan bir dava. Haliyle Türkiye’nin gündemine getirilmiş olması, ekonomik krizin Türkiye’de tartışılmasını engellemeye yöneliktir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X