‘İş Başı Eğitimi programı bir istihdam programıdır’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, “İş Başı Eğitimi diye nitelendirdiğimiz programımız, bir istihdam programıdır, bir aktif işgücü programıdır” dedi.

‘İş Başı Eğitimi programı bir istihdam programıdır’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, KKTC İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ve beraberindeki heyet ile makamında bir araya geldi.

Görüşmede, KKTC’nin kalkınma yolunda ulaştığı seviyenin Türkiye ve bölge için bir iftihar meselesi olduğuna işaret eden Soylu, Türkiye’nin, KKTC’nin güçlenip Doğu Akdeniz’de gerçek bir cazibe merkezi olmasını sağlayacak projeleri desteklemeye devam edeceğini söyledi.

İki ülkenin çalışma ve sosyal güvenlik ile ilgili bakanlıkları arasında da yakın ve samimi bir ilişki olduğunu aktaran Soylu, bu bakanlıklar arasında şimdiye kadar sosyal güvenlik ve işgücü anlaşmaları ile işbirliği protokolleri imzalandığını anımsattı.

Soylu, Türkiye’nin son yıllarda, gerek sosyal güvenlik gerekse de istihdam alanında önemli reform ve düzenlemelere imza attığına dikkati çekerek “Çok önemli istihdam programlarımız var. Bunlardan çok iyi sonuçlar aldık. Örneğin”İş Başı Eğitimi” diye nitelendirdiğimiz programımız, bir istihdam programıdır, bir aktif iş gücü programıdır. Bu iş başı eğitimine başlayanların yüzde 75’lik dilimi 4-5 aylık süreçte daimi bir istihdamla karşı karşıya kalmaktadır. Bu dünyanın da ülkemizi takip ederken özendiği rakamlardan biridir. Önümüzdeki süreçte de gerek sektöre, gerek coğrafi başarılı istihdam politikaları ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X