‘İş birliği teklifine hazırız’

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Polonyalı heyeti makamında ağırladı.

‘İş birliği teklifine hazırız’

Polonya Zabrze Belediye Başkanı ve Yüksek Silesya Belediye Başkanları Konseyi Başkanı Malgorzata Manka Szulik, Zabrze Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gabriela Pudlo Chojnacka, Polonya İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski, Silesya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ryszard Bialecki ve Polonya Bursa Fahri Konsolosu Fatma Durmaz Yılbirlik’in bulunduğu heyeti kabul eden UÜ Rektörü Ulcay, yapılacak her türlü işbirliği teklifine üniversite yönetiminin hazır olduğunu söyledi. İki devletin tarihte birbirleri ile hiç savaşmadığını ve bu yüzden de Türklerin Polonyalıları kendilerine yakın gördüklerini belirten Rektör Ulcay, heyete üniversitenin yapısı ve devam eden projeleri hakkında bilgi verdi. 

“ZABRZE, SİZİ AĞIRLAMAYA HAZIR”

Zabrze kenti Belediye Başkanı ve Yüksek Silesya Belediye Başkanları Konseyi Başkanı Malgorzata Manka Szulik ise yapılan ziyaretin bundan sonra atılacak karşılıklı işbirliği adımlarına zemin oluşturması temennisinde bulundu. 

Zabrze’nin geçmişte ağır sanayinin merkezi olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Szulik, “Kentimiz artık bilim ve sanayi merkezi haline geldi. Üniversitelerimizin birlikte çalışma yapabileceği birçok alan var. Biz de kent olarak üniversitelerimizi ve akademisyenlerimizi ağırlamaya her zaman hazırız. Aynı şekilde öğrenci değişimleri konusunda da kapımız sizlere her zaman açık. Kent yöneticileri olarak de bu konuda destek vermek istiyoruz. Gösterdiğiniz hassasiyet ve duyarlılık için de size ve üniversite yönetimine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X