İş dünyası ‘acil’ taleplerini iletti

CHP ve MHP’yi ziyaret eden TÜSİAD heyeti adına konuşan Başkan Symes, Türkiye’de hızla hükümetin kurularak ekonomik konulara odaklanılmasını beklediklerini söyledi.

İş dünyası ‘acil’ taleplerini iletti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD heyetini kabul etti.

CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ve yaklaşık 50 dakika süren görüşme sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, 7 Haziran seçiminin ardından, parlamentodaki siyasi partilerin liderleriyle görüşeceklerini, bu kapsamda randevu sırasına göre ilk CHP’ye geldiklerini belirtti. 

Parlamentonun yüzde 95 gibi katılımcı bir güçle ortaya çıkmış olmasından duydukları memnuniyeti Kılıçdaroğlu’na ilettiklerini anlatan Symes, iş dünyasının, hızla uzlaşan bir hükümetin kurulması yönünde talebinin bulunduğunu bildirdi.

Görüşmede, iş dünyasının, demokratikleşme, kalkınma ve yatırım ortamı, sürdürülebilir büyüme etrafındaki önceliklerini ilettiklerini aktaran Cansen Başaran Symes, “İş dünyası olarak siyasilerimizin uzlaşma kültürüyle ülkemizin önünü açacak bir hükümeti hızla ortaya koymaları konusunda son derece olumlu beklentilerimiz var” dedi.

“Hükümet formasyonu için burada değiliz”

Türkiye’de hızla hükümetin kurularak, reform ajandasına ve ekonomideki konulara hızla dönülmesi konusunda, Kılıçdaroğlu ile fikir alışverişi yaptıklarını belirten Symes, şunları söyledi:

“Bu fikir alışverişini MHP ile yarın da Başbakanımız ve AKP Genel Başkanı Davutoğlu ile tamamlayacağız. HDP’nin bölgede ziyaretleri var, kendileriyle de önümüzdeki günlerde bir toplantı gerçekleştireceğiz, randevumuz o konuda bekliyor. Burada bir şeyin altını çok önemle çizmek isterim. Biz bir sivil toplum örgütü olarak, bir hükümet formasyonu için kesinlikle burada değiliz. Tam aksine iş dünyasının hükümetten beklentilerini olabildiğince, en güçlü sesle liderlerimizle paylaşarak, hızla bu gündeme odaklanmalarını ifade etmek üzere geldik.”

MHP’ye ziyaret

TÜSİAD heyeti daha sonra MHP Genel Merkezi’nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.

Ziyaretin sona ermesinin ardından, çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Symes, şöyle devam etti:

“Öncelikle kendilerine seçim dönemi için düzgün geçen bu ortamdan dolayı diğer partide de olduğu gibi teşekkürlerimizi bildirdik. Türkiye’nin bu seçim sonuçlarından sandığa yansıyan yüzde 95’lik son derece güçlü temsil gücünün hızla bir hükümete dönüştürülmesi konusundaki iş dünyasının acil taleplerini bildirdik. Burada belirtmek isterim; biz TÜSİAD olarak kesinlikle bir hükümet yapısı üzerinde bir görüş bildirmiyoruz. Ziyaretimizin kesinlikle amacı böyle bir şey değildir. Ama iş dünyasının son derece acil olarak üzerinde durduğu reformları üç ana temel başlık altında burada da belirttik. Bunlar, ülkemizin demokratik standartlarıyla ve kamu yönetimiyle ilgili arzu ettiğimiz iş dünyası olarak reformlar.”

Son derece verimli bir toplantı oldu

Bir diğer ana başlığın Türkiye’nin kalkınmasıyla ilgili reformlar, acil kalkınma üzerine olan gündem maddeleri olduğunu aktaran Symes, “Üçüncüsünün de sürdürülebilir büyüme üzerine ve ekonomik durumla ilgili acil olarak yapılması gereken ve yatırım ortamı özellikle hızla tekrar reformlara dönecek, Türkiye’nin yatırım ortamının daha zenginleşeceği bir ülke için beklentilerimiz nelerdir? Bunları büyük bir samimiyetle kendileriyle tartıştık” dedi.

Bahçeli’nin de büyük bir samimiyetle partilerinin bu konulardaki görüşlerini kendileriyle paylaştığını vurgulayan Symes, son derece verimli bir toplantı olduğunu, karşılıklı iyi dilekleri bildirdiklerini kaydetti. 

HDP ile toplantı yarın

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Symes, HDP ile yarın bir toplantı yapacaklarını da belirterek, HDP’den haber geldiğini, yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapacakları görüşmenin ardından saat 15.00’de HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile de buluşma şanslarının olacağını anlattı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X