İş dünyası karekodlu çekleri bekliyor

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, 15 Haziran’da başlaması gereken karekodlu çek uygulamasının henüz başlamadığını belirterek, “İlgili kurumlardan talebimiz, çekle ilgili sıkıntıları azaltacağına inandığımız bu güzel uygulamayı bir an önce h

İş dünyası karekodlu çekleri bekliyor

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Haziran itibarıyla başladığı duyurulan karekodlu çek uygulamasını desteklediklerini, ancak uygulamanın henüz hayata geçmediğini kaydetti.

Çeke yeniden itibar kazandırmayı ve piyasalara güven getirmeyi amaçlayan karekodlu çek uygulamasının iş dünyasına büyük heyecan getirdiğini ifade eden Özdemir, şöyle devam etti:

“Bizler de aynı heyecanla konuyu üyelerimize duyurduk. Bu uygulamanın sağlayacağı faydalar hakkında açıklamalar yaptık. Ancak 15 Haziran’da başlaması gereken karekodlu çek uygulaması henüz başlamadı. Görüştüğümüz banka yetkilileri, karekodlu çek koçanlarının şubelerine ulaşmadığını belirterek, genel müdürlüklerinde bu konuyla ilgili çalışmalar yapıldığını, ancak teknik altyapı eksiklikleri nedeniyle uygulamanın başlatılamadığını ifade ediyorlar. İlgili kurumlardan talebimiz, çekle ilgili sıkıntıları azaltacağına inandığımız bu güzel uygulamayı bir an önce hayata geçirmeleridir.”

İş dünyası olarak, ilgili tüm kurumların, özellikle de bankaların bu konuda daha duyarlı davranması gerektiğini vurgulayan Özdemir, ilgili kamu kurumlarının teknik altyapı eksikliklerini bir an önce gidererek en kısa zamanda uygulamayı hayata geçirmeleri gerektiğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X