İş dünyası teröre karşı tek vücut

Dağlıca’daki saldırıyı şiddetle kınayan iş dünyası temsilcileri, teröre lanet yağdırırken, birlik, berebirlik ve sağduyu çağrısı yaptı.

İş dünyası teröre karşı tek vücut

İş dünyası Hakkari Dağlıca’da düzenlenen terör saldırısını kınadı ve kalleşçe saldırıların asla amacına ulaşamayacağını bildirdi.

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Vekili İsmail Kuş, Dağlıca’da yaşanan terör saldırısını lanetledi. Bölgeden gelen şehit ve yaralı askerlere ilişkin haberlerin yüreklerini dağladığını belirten Kuş, “Kardeşliğimize, birliğimize yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de teröre karşı tek vücut olarak durmaya devam edeceğiz. Bu hain saldırılar asla amacına ulaşamayacak” dedi. 

Kurgulanan olaylarla Türkiye’nin siyasal, toplumsal ve ekonomik anlamda 2023 hedeflerine darbe vurmaya çalışıldığına işaret eden Kuş, “Birlik ve beraberliğimiz ile bunları da aşacak güçteyiz. Kalleşçe saldırılarda hayatını kaybeden kahraman vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Milletimizin başı sağolsun” ifadelerini kullandı.

HAİNCE SALDIRILAR

MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses, terör örgütü PKK’nın tarafından gerçekleştirilen hain saldırının kendilerini derin bir acı ve üzüntüye boğduğunu söyledi. ”Bu menfur saldırı sonucu şehit olan askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” diyen Gürses, şöyle devam etti: 

”Milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu haince saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bölücü terör örgütü bilmelidir ki; ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu tür eylemler toplumumuzu daha çok kenetlemektedir. Bu zor dönemlerde bile Anadolu kardeşliğine olan inancımız sarsılmayacaktır.”

YÜREĞİMİZİ DAĞLADI

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bugünlerde millet olarak teröre karşı tek vücut olmanın önemine değindi. Saldırıyı lanetleyen Tak, bölgeden gelen haberlerin tüm ulusun yüreğini dağladığını kaydetti.

KÖŞEYE SIKIŞINCA ARKADAN VURUYORLAR

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, hain terör örgütü ne zaman köşeye sıkışsa kalleşçe ve korkakça askerleri arkadan vurduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

”6 Eylül pazar günü gerçekleştirilen bu alçak saldırı da kanlı örgütün içine düştüğü aciziyetin, çaresiz çırpınışıdır. Huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozmaya cüret edenler karşılarında tek yürek olarak ülkemizin tam katmanlarını bulacaklar ve bu alçaklığın hesabını verecekler. Kahraman şehitlerimizi rabbim cennetinde cemaliyle karşılayacak. Ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce milletimize sabırlar, yaralı mehmetçiklerimize de acil şifalar dilerim. Başımız sağ olsun.”

SAĞDUYU ÇAĞRISI

   

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Hakkari’nin Çukurca ilçesi Dağlıca bölgesinde operasyona giden askeri zırhlı araçların geçişi sırasında teröristlerin gerçekleştirdiği mayınlı saldırıda askerlerin şehit olmasından derin üzüntü duyduklarını belirtti. ”Acımızı kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Şehit olan bütün evlatlarımıza Allah gani gani rahmet eylesin” diyen Konukoğlu, şehitlerin ailelerine, yakınlarına, millete ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı, sabır ve metanet diledi. Artan terör olayları karşısında toplumun her kesimine büyük görevler düştüğünü dile getiren Konukoğlu, ”Sağduyulu olmalıyız. Aramızda fitne ateşi yakmak isteyenlere, bizim milletimizin birliği beraberliği en güzel cevabı verecektir. Acılarını paylaşmayı bilen bir toplum olarak, birbirimize her zamankinden daha fazla kenetlenmeliyiz” ifadelerini kullandı.

MİLLETİMİZ DİMDİK AYAKTA

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, saldırıların milleti yıldıramayacağının altını çizerek, ”Milletimiz dimdik ayaktadır. Her karışı şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklarda bir oyun oynanmasına her ne pahasına olursa olsun, ordusuyla, polisiyle aziz milletimiz asla izin vermeyecektir” dedi. 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de, terörü lanetleyerek, ”Acımız büyük, yüreğimiz yanıyor” dedi.

TOPLANTI İPTAL EDİLDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) evsahipliğinde düzenlenmesi planlanan Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu basın tanıtım toplantısı iptal edildi. TOBB’dan yapılan yazılı açıklamada, TOBB İkiz Kulelerde dün gerçekleşmesi planlanan toplantının Hakkari-Dağlıca’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

MASUM CANLARIN AHLARI PEŞLERİNİ BIRAKMAYACAK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ülkenin birlik beraberlik duygularının hiçbir zaman çözülemeyecek kadar kökleştiğini belirterek, ”Herkes bunu bilsin. Bunu çözmeye uğraşan terörün planlayıcılarını, destekleyicilerini ve eylemcilerin peşini, alınlarındaki kara leke ve masum canların ahları, sonsuza dek bırakmayacaktır. Türk iş dünyası adına, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum” diye konuştu. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın ise, kardeş kanının dökülmesine son verilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı da, hain terör saldırılarını lanetledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X