İş dünyası terörü lanetledi

İş dünyası temsilcileri Ankara’da yaşanan terör saldırısı sonrasında birlik ve sağduyu çağrısı yaparken, sorumluların bir an önce bulunmasını istedi.

İş dünyası terörü lanetledi

Ankara’da yaşanan ve 95 vatandaşın hayatını kaybettiği terör saldırısına iş dünyasından da sert tepkiler geldi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ise başsağlığı dileyen iş dünyası temsilcileri, terörü lanetleyerek sorumluların bir an önce ortaya çıkarılması çağrısında bulundu. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes yaptığı açıklamada, suçluların mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Symes, ”Terörün ve şiddetin ülkemizin üstüne çöktüğü bugünlerde ülkemizin başkentinde, barışçıl bir halk buluşması sırasında böyle birsaldırının gerçekleştirilebilmiş olması vatandaşlarımızın can güvenliği adına son derece endişe verici. Suçlularının ortaya çıkarılması kamu vicdanı açısından hayati derecede önemlidir. Toplum olarak sağduyumuzu kaybetmemeliyiz” dedi.

SAĞDUYUMUZU KORUMALIYIZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, terörün hiçbir amaç için araç olamayacağını dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, ”Terör eylemleri ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yöneliktir. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalıyız. Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Bu çirkin saldırıları gerçekleştirenler, terör ve şiddet eylemlerinin hiçbir amaç için araç olamayacağını bilmelidirler” diye konuştu.

TERÖR İNSANLIK SUÇU

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise, kardeşliğe ve birliğe sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi. Palandöken, ”Terör insanlık suçudur. Terör nereden gelirse gelsin kardeşliğimize sahip çıkalım. Masum insanlara karşı kimden, nereden, hangi şartlarla yapılırsa yapılsınkabul edilemez. Yapanları lanetliyoruz. Türkiye yoluna kardeşliğine, birliğine ve dirliğine sahip çıkarak devam edecektir” dedi.

BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Kani Beko da, bu eylemi yapan ve yaptıranların bedelini ödeyeceklerini kaydetti. Beko, ”Katliamın ardından ambulans yerine TOMA gönderenleri, yaralılara gazla saldıranları ve onları yönlendirenleri asla unutmayacağız! Katliam ve cinayetleri yaygınlaştıranlar şunu iyi bilsinler ki, son kişi kalana kadar barış ve demokrasi mücademiz sürecek. Bu ülkede barış istemenin bedelini canlarımızla ödedik. Bu vahşi katliamı yapanlar ve yaptıranlar cinayetlerinin bedelini ödeyeceklerdir” diye konuştu.

BİZE DÜŞEN DİK DURMAK

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan da, son dönemde insanlık vicdanını yaralayan bu tür saldırıların art arda yaşanmasından dolayı son derece üzüntülü ve kaygılı olduklarını vurguladı. Baylan, ”1 Kasım’da gerçekleştirilecek genel seçimler öncesi böylesi bir saldırı düzenleyen zihinlerin tek amacı ülkede kaos ve güvensizlik ortamı oluşturmaktır. Eli kanlı terör örgütlerinin amaçlarına ulaşamaması için bize düşen dik durmak ve insanlığın ortak paydası olan temel değerlerde buluşmaktır” dedi.

BARIŞTAN UMUDU KESMEYECEĞİZ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay da, yaşanan hain saldırının tüm herkesi derinden üzdüğünü ifade etti. Burkay, ”Devletimiz, inşallah bizlere bu acıyı yaşatanları hak ettikleri cezayı almaları adına en kısa sürede yargı önüne çıkaracaktır. Asırlardır barış ve huzurun hüküm sürdüğü bu topraklarda, kimsenin birlik beraberliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz. Bu zorlu günlerde birbirimize daha da kenetleneceğiz ve barıştan umudumuzu kesmeyeceğiz. Bizi birbirimize düşürmek isteyen şer odaklarına karşı, vatanımıza ve birliğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Türkiye bugünleri de geride bırakacaktır” diye konuştu.

KARANLIK YÜZÜ SAHNEDE

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak da, ‘Yine şiddet ve kirli oyunla karşı karşıyayız. Barış ve istikrar adına, küçük bir ihtimalin doğduğu anda bile terörün karanlık yüzü sahneye çıktı. Bugün birbirimizi suçlama değil, birlik ve beraberlik günüdür’ dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, ‘Masum vatandaşlara yönelik akıl ve vicdan yoksunu saldırıları gerçekleştiren kirli elleri nefesimiz tükenene kadar lanetlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X