İş dünyası yeni kabineden reformların devamını bekliyor

İş dünyası temsilcileri Bakanlar Kurulu’nda yapılan değişikliği değerlendirdi.

İş dünyası yeni kabineden reformların devamını bekliyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Binali Yıldırım ve tüm bakanlara Türk iş dünyası adına başarılar dileyerek şunları kaydetti: ”Sayın Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı üzere, 65’inci hükümetimizin yola bir kan değişimi ile devam etmesi kararı alındı. Görev değişiklikleri ve yeni isimlerle tazelenen kabinenin de tıpkı geçmiştekiler gibi ülkemizin geleceğine ve gelişmesine çok önemli hizmetlerde bulunacağına gönülden inanıyorum. Biliyoruz ki, hepsi çok değerli isimlerden oluşan hükümet üyelerimiz reform anlayışını devam ettirecektir. Hükümetimizin revize edilen Bakanlar Kurulu ile yatırımcıların önünü açarak, yeni istihdam alanlarını artıracak, milli geliri yükseltecek ve halkımızın refah seviyesini artıracak adımlar atmaya devam edeceğine güvenimiz tamdır. Türk iş dünyası adına yeni kabineye başarılar diliyorum. Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun.”

HEYECANLA BEKLİYORUZ

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan da, yeni Bakanlar Kurulunun Türkiye’ye hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. İş dünyası olarak, yeni kabinenin geçmiş dönemde başlatılan reformlara her alanda devam edeceğine inandıklarını dile getiren Vardan, ”Ülkemiz iş dünyasının dış ekonomik ilişkilerini yürütmekle görevli kurumu DEİK olarak, bilhassa yurt dışı temaslarda uzun süreli ve sürdürülebilir ilişkilerin çok önemli olduğu bilinciyle, yeni kabinede dış ilişkilerde sürekliliğin sağlanıyor olmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu çerçevede 2019 yılına kadar, ekonomik büyümeyi önceliklendiren ve Türk iş dünyasının beklentilerine cevap verecek ekonomik dönüşüm programlarını heyecanla bekliyor; mükümetimizle omuz omuza çalışmaya her zamanki gibi hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK HEDEFLE DOĞRU

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, yenilenen kabine ile Türkiye’nin, ekonomi başta olmak üzere yapılacak yeni reform ve projelerle, belirlediği büyük hedeflere doğru, istikrarlı bir şekilde yoluna devam edeceğine yürekten inandıklarını söyledi. Kaan, ”Hedeflenen güçlü Türkiye için, üretimin ve sanayinin odak noktası olduğu bir ekonomi anlayışı elzemdir. Güçlü Türki̇ye i̇çi̇n yapılan kan deği̇şi̇mi̇ hayırlı olsun. Bu düşüncelerle, yeni kabineye görevlerinde başarılar diliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X