İş dünyasına değer yaratmayı hedefliyoruz

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül, “Meslektaşlarımıza katkı sağlamayı, üyelerimize ve iş dünyasına değer yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

İş dünyasına değer yaratmayı hedefliyoruz

ASLIHAN AYDIN

PERYÖN Güney Marmara Şubesi yeni yönetimi, mart ayında gerçekleştirdiği genel kurulun ardından düzenlediği basın toplantısı ile çalışmalarını anlattı.

Crowne Plaza’da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Barış Gül, Güney Marmara lokasyonunun meslek profilini çıkarıp hedeflerini belirleyeceklerini söyledi.

Bölgede daha iyi örgütlenmek istediklerini ifade eden Gül, Eskişehir ve Balıkesir’de temsilcilik açacaklarının altını çizdi. Kurum ve kuruluşların en önemli değerini insan yönetimi ile ilgili birimlerin ortaya çıkaracağını vurgulayan Gül, ”Bu aşamada tüm insan yönetimi profesyonellerinin sahip olması gereken bilgi, donanım ve tecrübe ise çok daha önemli olacak. İşte bu noktada, mesleki bir örgüt olarak meslektaşlarımıza katkı sağlamayı, üyelerimize ve iş dünyasına değer yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

NİTELİKLİ PERSONEL İSTİHDAMI ARTACAK

Nitelikli personel sıkıntısının had safhada olduğunu dile getiren Gül, şunları kaydetti: ”Bizim sadece PERYÖN olarak değil, tüm platformlarda teknik okullara, liselere gidip, bilimsel bilgiyi vermemiz gerekiyor. İnsan kaynakları 4.0 bunu istiyor. Herkesin sorduğu soru şu? Endüstri 4.0 hayatımıza girdikten sonra insan unsuru ortadan kalkacak mı? Bir görüş tamamen kalkacağını söylüyor, bir görüş tam tersine, artacağını söylüyor. Biz artacağını söyleyen tarafız. Ama istihdamı artan kesim mutlaka niteliği artan kesim olacak.”

İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ

Gül, bu yıl 15’incisi düzenlenecek İnsan Kaynakları Zirvesi’nin 11-12 Mayıs tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceklerini hatırlattı. Zirve’nin gündeminde ‘İnsan Kaynakları 4.0’ konusunun olacağını ifade eden Gül, sanayide her geçen gün otonomlaşma ve kendi kendine çalışan bilgi teknolojilerinin geliştiğini söyledi. İş yapış şekilleri, şirket kültürü ve insan kaynaklarındaki değişimleri katılacak konuklarla ele alacaklarını anlatan Gül, zirvede Zibuzu, Markafoni, Nike, Siemens, Vodafone, TAV Holding, Bosch gibi firmalardan üst düzey konuşmacıların da yer alacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X