İş dünyasına yapılandırma çağrısı

Oda ve Borsa başkanları, üyelerine Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ‘Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’dan yararlanmaları çağrısında bulundu.

İş dünyasına yapılandırma çağrısı

Tüm Türkiye’de 19 Ağustos 2016 tarihi itibari ile yürürlüğe giren 6736 Sayılı Kanun’un 11. Maddesi’nin beşinci fıkrası gereği borcu bulunan oda üyelerine, borçlarını 6 taksitte ödeme fırsatı getirildi.

Oda üyeleri, söz konusu borçları taksit yerine peşin ödemeleri halinde borç faizinden muaf tutulacak. Söz konusu yapılandırma kapsamında oda ve borsa üyelerine birikmiş aidat borçlarını taksitlendirme fırsatı da sunuluyor. Yasa sadece 30 Haziran 2016 tarihine kadar ödenmemiş olan aidat borçlarını kapsıyor.

​Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (BTSO) yapılan açıklamada, üyelerin bu haktan yararlanabilmeleri için 31 Ekim 2016 tarihine kadar http://www.btso.org.tr/ linkinden indirdikleri dilekçeyi doldurarak, BTSO Merkez Binası ve Altıparmak Ek Hizmet Binası’nda bulunan Oda Sicil Müdürlüğü yetkililerine başvuru yapabilecekleri belirtildi.

ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı da, hassas bir dönemden geçerken bu borç yapılandırılmasını çok önemsediklerini vurguladı. Bunu iş dünyasının nefes almasını sağlayacak ve rahatlatacak önemli bir fırsat olarak gördüklerini kaydeden Matlı, üyelerin bu imkândan yararlanabilmek için son başvuru tarihine kadar bir dilekçe ile BTB Genel Sekreterliğine başvurmaları gerektiğini söyledi.

İŞLETMELERE NEFES ALDIRACAK

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl da, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması ve faizlerinin iptalini içeren kanununun birçok işletmeye rahat nefes aldıracağını vurguladı. Faizlerin iptali ve anaparanın eşit taksitler ile ödenmesinin bu kanunda yer aldığını dile getiren Anıl, kasa düzeltmesi olarak bilinen uygulamanın da söz konusu kanun kapsamında yapılabileceğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X