İş dünyasına zirve daveti

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Bursalı işadamlarını, 7-9 Eylül tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek ‘G20 Genç Girişimciler İttifakı (GGİ) Zirvesi’ne davet etti.

İş dünyasına zirve daveti

ASLIHAN AYDIN

TÜGİAD’ın ev sahipliğinde İstanbul’da yapılacak organizasyonla ilgili dün derneğin Bursa Şubesi’nde basın toplantısı düzenlendi. 

TÜGİAD Genel Başkanı Rahmi Çuhacı, dönem başkanlığını Türkiye’nin yaptığı G20 zirvesinin kasım ayında Antalya’da gerçekleştirileceğini, öncesinde de 3-5 Eylül’de Ankara’da B20 zirvesinin yapılacağını vurguladı. Dernek olarak 8 aydır G20 GGİ için çalışma yürüttüklerini belirten Çuhacı, “Bu sene G20 GGİ olarak B20’nin içinde bulunacağız. Bunu ilk kez TÜGİAD gerçekleştirmiştir. Politika oluşturulma sürecinde destek vereceğiz” dedi.

ORTAK AĞ KURULACAK

G20 Komisyonu Başkanı Serkan Yazıcıoğlu, zirve ile Türkiye’deki genç girişimcilerin algılarını geliştirmeyi, bilgi ve deneyim paylaşımını sağlamayı ve dünya çapında ortak bir girişimcilik ağı oluşturulmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini anlattı. Bu yıl yurtdışından 600 delege ile zirveye bin kişilik bir katılım beklediklerini anlatan Yazıcıoğlu, “İşadamları ve sivil toplum liderleri, konuşmacı ve panelist olarak gelecekler. Zirvede Muhtar Kent, Sina Afra, Jordi Munoz gibi isimler bulunacak” diye konuştu. 

BURSA’YA GETİRME PLANI

TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Gökhan Onur, Bursa’nın dışa açılmasını önemsediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Kendi üyelerimizi, gelecek olan genç girişimcilerle bir araya getirmek ve iş birliklerini geliştirmek istiyoruz. Bu nedenle işadamlarını Bursa’ya getirerek bir çalışma ziyareti yapmayı öngörüyoruz. Yanı sıra şehrimizi tanıtmak istiyoruz. Bursalı işadamlarının da İstanbul’daki zirveye katılımlarını bekliyoruz. Ne kadar çok katılım o kadar işbirliği anlamına geliyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X