İş dünyasından birlik çağrısı

İş dünyasından teröre tepki yağdı. Birlik beraberlik ve sağduyu çağrısı yapan iş dünyası temsilcileri, ”Terörün, huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına asla fırsat vermeyeceğiz” şeklinde görüş belirtti.

İş dünyasından birlik çağrısı

Bursa iş dünyası temsilcileri İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısını kınadı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada istikrarı sağlamak adına önemli adımları atmış olduğu bir dönemde yeni bir terör saldırısına maruz kaldığına dikkat çekti. 

Şer odaklarının Ramazan ayında da boş durmadığını ve kirli emelleri için Atatürk Havalimanı’nda alçakça bir eylem gerçekleştirdiklerini ifade eden Burkay şunları kaydetti:

“Dış hatlarda gerçekleştirilen bu hain saldırıyla birlikte terörün sadece ülkemizin değil, tüm insanlığın ortak sorunu olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Terör belasından kurtulmanın yolu tüm dünya devletlerinin alacağı ortak tavır ve kararlı mücadeledir. Asla amacına ulaşamayacak bu hain saldırılara karşı devletimizin yürüttüğü mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Toplumsal huzurumuzu ve kardeşliğimizi hedef alan insanlık dışı terör saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Asırlardır barış ve huzurun hüküm sürdüğü bu topraklarda kimsenin birlik ve beraberliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz.”

YÜREĞİMİZ YANGIN YERİ

Bursa Sanayiciler ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Günal Baylan da, eli kanlı terör çetelerinin bu kez de İstanbul Atatürk Havalimanı’nı kana buladıklarını ifade ederek, ”Geniş çaplı etki yapması amaçlandığı belli olan bu alçak saldırı neticesinde yine masum insanlar hayatını kaybetti. Yüreğimiz yangın yeri” dedi. 

Türkiye’nin en büyük uluslararası havalimanında yapılan saldırının, güvenlik zafiyetine ve alınan önlemlerin eksikliğine işaret ettiğini dile getiren Baylan, ”Terörle yaşamanın bu ülkenin kaderi olmaktan çıkarılması gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyoruz. Huzur ve barış kelimelerinin çok daha fazla anlam kazandığı, metanet sınırlarının zorlandığı günlerden geçiyoruz. Bununla birlikte, ülkede kaos ve güvensizlik ortamı oluşturmak isteyenlere fırsat vermemek adına, birlik ve beraberlik duygularımızı elden bırakmamak gerektiğini düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

CEPHE DARALTMAYA DEVAM ETMELİYİZ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, terörün bir amacının da korkutmak ve yıldırmak olduğunu vurgulayarak, ”Biz acımıza rağmen korkmayacağız ve yılmayacağız” dedi. 

Dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırılarının tesadüf olmadığı apaçık ortada olduğunu kaydeden Gürses, ”İsrail’le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların artığı bir dönemde yapılan saldırılarla, ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir. Bu yaşananlar göstermektedir ki; dış politikada dostlarını artırıp düşmanlarını azaltma politikasını başarıyla sürdüren Türkiye’nin cephe daraltmaya daha fazla devam etmesi doğru bir hareket olacaktır” ifadesini kullandı.

TÜSİAD: KÜRESEL ÖLÇEKTE

TOPYEKÜN MÜCADEYE ŞART

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nden (TÜSİAD), Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısı ile ilgili yapılan açıklamada, ”Ülkemizin doğrudan kalbine yöneltilmiş bu hain saldırı, terörle küresel ölçekte topyekûn mücadele ihtiyacının önemini ve aciliyetini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Bu çerçevede, terörün nereden geldiğinden ve yönteminden bağımsız olarak, terörle mücadelede ve teröre kaynaklık eden sorunların çözümünde bölgesel ve uluslararası çabaların ve işbirliğinin kararlı bir şekilde artmasını bekliyoruz. Şiddet ve teröre karşı toplumumuzun tüm kesimlerinin gösterdiği duyarlılık ve ortak irade, terörle mücadelede Türkiye’nin en büyük varlığı olmaya devam edecektir” denildi.

SAĞDUYUMUZU KORUMALIYIZ

-Hasan Moral (DOSABSİAD Başkanı): Biz bu saldırılara karşı dimdik ayakta durduğumuz sürece terör asla muvaffak olamayacaktır.

-Ahmet Hamdi Doğan (İYSİAD Başkanı): Terörün, huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına asla fırsat vermeyeceğiz.

-Halil İbrahim Kuzucu (ÇASİAD Başkanı): Bu hain saldırı karşısında millet olarak sağduyumuzu korumalıyız.

-Onur Özkul (TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı): Teröre karşı birlik, beraberlik ve sağduyu içinde hareket etmek büyük önem taşıyor.

-Yalçın Toy (KSİAD Başkanı): Türk halkı birliktelikle hain odakların hedeflerine asla ulaşamayacağını bir kez daha gösterecektir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X