İş dünyasından ortak bildiri

Darbe girişimi sonrası iş dünyasından tepkiler gelmeye devam ediyor. ‘Karanlıktan Aydınlığa 15 Temmuz’ ortak bildirisine imza atan 12 kuruluş ve STK’nın başkanları İstanbul’da bir araya geldi.

İş dünyasından ortak bildiri

Grup adına Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak’ın okuduğu bildiride, ‘Ülkemiz, 15 Temmuz Cuma gecesi önce karanlığı, ortaya konan büyük inanç ile de aydınlığı yaşadı. Artık 15 Temmuz, öznesi millet olan demokrasinin kazandığı bir gündür” denildi. 

Bildiride, ”Ülkemizdeki iş dünyasının temsilcileri olarak, demokrasimizin derinleşmesi ve ekonomimizin güçlenmesinin sivil bir yönetimle mümkün olduğunun bilinci ile demokrasi dışı güçlerin müdahalelerinin en başta ekonomimize büyük zarar vereceğini, tüm birikimlerimizi heba edeceğini biliyoruz. Seçilmiş hükümeti yıkmaya yönelik teşebbüsler demokrasimizi ve ekonomimizi katledecektir. 

Anti demokratik her türlü girişimin karşısında kararlılıkla duruyoruz. Darbecileri lanetliyor, hükümetimizi destekliyor ve milletimizin iradesinden başka bir irade tanımıyoruz. Milletin istikrarı en iyi cevaptır. Bu hain girişimin çökertilmesinin orta ve uzun vadede ülkemiz ekonomisine olumlu yansımalarının olacağı kanaatindeyiz. Çünkü iş dünyası huzur, güven ve istikrar ister. Yaşananlar, tüm bu bileşenleri perçinlemiştir. 

İstikrarın sadece hükümetle olmayacağını söyleyenlere, siyasi risk olduğunu söyleyenlere, her görüşten milletin istikrarı cevap vermiştir. Güçlü millet iradesi her türlü zorlukla baş edebileceğimizi, ülkemizin uluslararası arenada da siyasi ve ekonomik gücünün kat be kat artacağını ortaya koymuştur. Çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi. 

Bildiriye imza atan kurum ve STK’lar; Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İstanbul Ticaret Odası (İTO), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Deniz Ticaret Odası (DTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB),  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (TAMPF), Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED).

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X