İş dünyasından Suruç tepkisi

Suruç’ta yaşanan terör saldırısını lanetleyen iş dünyası temsilcileri, topluma sağduyu çağrısında bulundu.

İş dünyasından Suruç tepkisi

İşdünyası temsilcileri, Şanlıurfa Suruç’ta yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlere ve Adıyaman’daki çatışmada şehit edilen askere başsağlığı dileyerek terör olaylarını lanetledi. 

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde önceki gün 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Suruç saldırısının Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal güvenliğini, demokrasisini ve toplumsal huzurunu hedef alan ağır bir saldırı olduğu vurgulandı. TÜSİAD açıklamasında, ”Gelinen aşamada öncelikli ihtiyaç, tüm yurttaşlarımızın yaşama hakkının ve güvenliğinin garanti altına alınması ve yurttaşlarımızın giderek ağırlaşan bölgesel şartların ülkemiz sınırlarına ulaşan olumsuz etkilerinden her anlamda korunmasıdır. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı bu korkunç saldırıyla bir kez daha hep birlikte görüyoruz ki iç ve dış politikada çözüm bekleyen ve birbirinden ayrı düşünülemeyecek sorunlarımızın acilen ortak bir siyasi akıl ile ele alınmasına ihtiyaç vardır” denildi.

SUÇLULAR ORTAYA ÇIKMALI

Suruç’taki bombalı saldırının milletçe tanık olduğumuz acı olayların son halkası olmasını dileyen açıklamada, ”Güvenlik güçlerimizin bu korkunç eylemin suçlularını en kısa sürede ortaya çıkarmalarını bekliyoruz. Toplum olarak da sağduyumuzu kaybetmeden, insan hakları, demokrasi ve laiklik kavramlarına sahip çıkarak saldırganların amaçlarına erişmelerini engelleyeceğimize yürekten inanıyoruz’ ifadelerine yer verildi.

KAOSA FIRSAT VERMEMELİYİZ

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan da, BUSİAD olarak Şanlıurfa-Suruç’ta yaşanan saldırıyı nefretle kınadıklarını vurguladı. Baylan, ”Eli kanlı terör örgütlerinin oluşmasını istedikleri kaos ortamına fırsat vermeden, insanlığın ortak paydası olan sevgi, saygı ve hoşgörü gibi temel değerlerde buluşmak hepimizin en büyük özlemi olmadır. Gerçekleştirilen saldırı bir kez daha göstermiştir ki terörün devlet, millet, dil, din, ırk, mezhep ayrımı yoktur. Şiddettin her türlüsünü lanetliyor, saldırının sorumlularının bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini ümit ediyoruz” dedi.

HER SORUMLULUĞA HAZIRIZ

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu da, yaşanan acı olayın genel olarak insanlığı hedef aldığını hatırlatarak, üke olarak zor zamanlardan geçildiğini vurguladı. Kadooğlu, ”Bugün birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin tam zamanıdır. Siyasi liderlerin hangi düşünceye sahip olurlarsa olsunlar, sorumluluk içerisinde Suruç’ta kol kola girip teröre karşı birlik mesajı vermeleri gerekiyor. Paris’te Charlie Hebdo olayında karşılaştığımız teröre karşı dayanışma tablosunu kendi siyasi liderlerimizden bekliyoruz. İş dünyası kuruluşları olarak teröre karşı birlikte hareket edip, üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız’ diye konuştu.

SAĞDUYUNUN KORUNMASI GEREK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, saldırılar karşısında sağduyunun korunması gerektiğinin altını çizdi. Hisarcıklıoğlu, ”Çok sayıda vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı saldırıyı Türk iş dünyası adına lanetliyoruz. İnanıyoruz ki devletimiz bu saldırının faillerini en kısa sürede bulacak ve yargı önüne çıkaracaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X