İş dünyasından teröre lanet

İstanbul’da yılbaşı gecesi düzenlenen saldırıyı lanetleyen iş dünyası temsilcileri, teröre karşı verilen mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini vurguladı.

İş dünyasından teröre lanet

İş dünyası temsilcileri, yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy’de bir eğlence mekanında gerçekleştirilen ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı. Birlik, beraberlik ve sağduyu çağrısı yapan temsilciler, terörün hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını ifade etti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin güven algısını ve milletin huzurunu bozman isteyenlerin asla kirli emellerine ulaşamayacağını ifade etti. Hem yurt içinde hem de yurt dışında tüm terör gruplarıyla kararlılık ve başarıyla mücadele eden Türkiye Cumhuriyeti’ni kimsenin yolundan alıkoyamayacağını belirten Burkay, ”Masum sivilleri ve güvenlik güçlerini hedef alan alçakça terör saldırılarının hedefi bellidir. Milletimizin moralini ve birliğini bozmaya, ülkemizin istikrarını sarsmaya yönelik karanlık planlara karşı yine dimdik durmaya devam edeceğiz. Türkiye’de kaos oluşturma peşindeki terör odakları ve onların destekçilerine karşı devletimiz ve milletimiz yine gereken cevabı verecektir. Karanlık güçlerin kirli oyunlarına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi. Burkay, tüm dünya için en büyük sorunların başında yer alan ve bir insanlık suçu olan teröre karşı bütün ülkelerin ve uluslararası güvenlik kuruluşlarının samimiyetle taşın altına elini koyması gerektiğinin altını çizdi.

TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, terörün panzehirinin birlik ve beraberlik olduğuna dikkat çekti. Terörün sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da en büyük sorunu olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ”Kaynağı ne olursa olsun, terör insanlığın düşmanıdır. Kardeşliğin, yaşamanın, aydınlık hayallerin düşmanıdır. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, masum canların kalbine sıkılan bu kurşunlar, tarihin en kara sayfalarında insanlık suçu olarak okunacaktır. Acı bir yılın ardından, 2017 için huzur diledik. Taze başlangıçlar, kardeşlik istedik ancak terör bir kez daha insanlık düşmanı olduğunu duyurdu. Yaşama düşman olduğunu bildirdi. Hiçbir inancın, hiçbir siyasetin ve amacın kabul edemeyeceği bu cinayetler, insanlık suçudur, vahşettir. Bütün vicdan sahipleri el ele verip ortak bir mücadeleyle terörün her türlüsüne karşı durmak zorundadır. Devletimizin terörle mücadelesinin sonuna kadar arkasındayız. Bizim ayrılmaz bir bütün olduğumuzu, sarsılmaz bir inançla birbirimize bağlı olduğumuzu ve hiçbir ölüm tehdidiyle çözülmeyeceğimizi bu terör yuvaları eninde sonunda anlayacaktır” diye konuştu.

SONUNA KADAR MÜCADELE EDİLECEK

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, sapkın ruhlu saldırganların nafile eylemlerinin Türkiye’nin huzurunu bozamayacağını vurguladı. Büyükekşi, ”Terörle bu ülkenin düzenine kastedenler bilmelidir ki Türkiye, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan, insana ve inançlara saygıyı şiar edinmiş, sadece bölgesine değil tüm dünyaya barışın hakim olmasını gönülden isteyen 80 milyon akla ve yüreğe sahiptir. Ve tüm dünya görmelidir ki bugün birden fazla cephede terörizmin hedefi haline gelen Türkiye, bu belaya karşı mücadelesini yalnız da olsa sonuna kadar sürdürecektir” dedi.

HESABINI VERECEKLER

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de, Türkiye’nin terörün üstesinden gelecek güçte olduğunu ve terörle mücadelenin kesintiye uğramayacağını dile getirdi. Ülke olarak ikinci bir İstiklal Savaşı verildiğini belirten Palandöken, ”Terör nereden gelirse gelsin, arkasında kim olursa olsun er veya geç bu yapılan vahşetlerin hesabını vereceklerdir. Hiçbir aşağılık saldırı birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozamayacak. Ancak çok iyi bilinmeli ki terörün dini, imanı ve milliyeti yok, her zaman herkesi vurabilir. Tez zamanda yapılması gereken, ülke yöneticilerinin akıllarını başına alıp bu sorunun güç birliğiyle üstesinden gelmeleridir. Aksi halde bugün ülkemizi hedef alan bu vahşi saldırının benzerlerine başka ülkeler de maruz kalabilir. Teröre karşı tüm dünya ülke ve liderleri ellerini taşın altına koymalıdır” diye konuştu.

TERÖRÜN GELECEĞİ OLAMAYACAK

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak da, şunları kaydetti; ”2016’da yaşadığımız zorluklara milletçe gösterdiğimiz dirayetin karşısında, 2017’de huzur ve bereket niyaz ederken, hainler yılın ilk saatlerinde harekete geçti. Her zaman dediğimiz gibi, terörün dili, dini, ırkı ve mazereti yok. Mekanı da yok. Aynı zamanda inanıyoruz ki, terörün geleceği de yok ve olamayacak.” İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar ise, ”2017’nin ilk saatlerinde daima lanetlediğimiz terör bir kez daha yüzünü gösterdi. 39 canımıza kıyıldı. Artık sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X