İş dünyasından teröre lanet yağdı

İş dünyası temsilcileri, Rus Büyükelçi Andrey Karlov’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine büyük tepki gösterirken, önemli uyarılarda bulundular.

İş dünyasından teröre lanet yağdı

İş dünyası temsilcileri, Rus Büyükelçi Andrey Karlov’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine büyük tepki gösterirken, önemli uyarılarda bulundular.

Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nden (TÜSİAD) yapılan açıklamada, saldırının kabul edilemez olduğu belirtilerek, bunun arkasındaki karanlık emellerin bir an önce açıklığa kavuşması gerektiği vurgulandı. Açıklama şu ifadelerle son buldu: ”Ankara’da gerçekleştirilen hain suikast ile derinden sarsıldık. Değerli diplomat Büyükelçi Karlov’un başta ailesi olmak üzere Rusya halkı ve devletine başsağlığı diliyoruz.”

‘KURGULANMIŞ BİR OYUN’

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’a yönelik silahlı saldırıyı kınadı. Türkiye’nin, özellikle Suriye ve Irak’ta yaşanan çatışmalara ve ortaya çıkan insanlık suçlarına karşı tavrını net şekilde ortaya koyduğunu vurgulayan Burkay şöyle devam etti: ”Ancak karanlık odakların hem bulunduğumuz coğrafyayı hem de ülkemizin uluslararası ilişkilerini dizayn etmek istiyor. Haince planlarla işletilen terör saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Sayın Büyükelçi Karlov’a yapılan saldırı, siyasi ve ekonomik ilişkilerimizin her geçen gün daha da derinleştiği Rusya Federasyonu ile ülkemizi karşı karşıya getirmek için kurgulanmış bir oyundur. Türkiye ve Rusya Federasyonu, bu kirli oyunun bir parçası olmayacaktır. Bu senaryonun arkasında güçlerin en kısa sürede ortaya çıkarılacağına inanıyorum. Bu saldırılarla Türkiye’nin bu algısını zedeleyerek, olumsuz bir imaj oluşturulmak istenmektedir.”

BAŞARAMAYACAKLAR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses de Karlov’a yapılan saldırıyı kınadıklarını bildirdi. Sorumluların en kısa sürede ortaya çıkarılacağına inandığını ifade eden Gürses, ”Bölgede yaşanan gelişmeler ve Türkiye-Rusya ilişkilerinin kırılganlığını ortadan kaldırma yolunda son dönemde atılan güçlü adımlar düşünüldüğünde, bu terör saldırısının amacı çok daha iyi anlaşılacaktır. Görünen o ki terör örgütleri ve onların uzantıları, farklı yöntemlerle, Türkiye’nin bölgedeki varlığını sabote etmeye devam etme niyetinde. Bu hain saldırının Türkiye, Rusya ve İran arasındaki Suriye görüşmesi öncesine denk gelmesi de bunu apaçık ortaya koymaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X