İş dünyasının yeşil pasaport sevinci

Başbakan Binali Yıldırım’ın Ramazan Bayramı öncesi açıkladığı ‘Ekonomik Müjdeler Paketi’nde yer alan ihracatçıya yeşil pasaport verilmesine yönelik düzenleme memnuniyetle karşılandı.

İş dünyasının yeşil pasaport sevinci

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatın gelişmesi için gerekli adımları atma gayreti içerisinde oldukları belirtti. İhracatın gelişmesinde en önemli etkenlerden birinin de ihracatçının dünya pazarlarında serbest dolaşımı olduğuna dikkat çeken Büyükekşi, bu konudaki engellerin kaldırılması için hükümete ve Ekonomi Bakanlığına taleplerini çeşitli kanallarla her fırsatta ilettiklerini söyledi. Büyükekşi, ‘İhracatta istikrar ve devamlılık sağlayan ihracatçılarımızın üst düzey yöneticilerine yeşil pasaport verilmesi pazara nüfuz etme konusunda ciddi katkı sağlayacaktır. Son 3 yılda 1 milyon doların üzerinde ihracat yapan firmaların sayısı 11 bin, 250 bin doların üzerinde ihracat yapan firmaların sayısı 23 bin’ dedi.

DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

İhracatçıların, Türkiye’ye vize uygulayan birçok ülkeye daha rahat gideceklerini dile getiren Büyükekşi, bu pazarlarda yeni müşteriler edinerek ticari ilişkiler kuracaklarını vurguladı. Mehmet Büyükekşi, ‘Bu sayede ihracatta güçlü olduğumuz ülkelerde ihracatımız derinleşecek, görece olarak daha az ihracat yaptığımız ülkelere ve yeni pazarlara açılmada önümüzdeki engeller kalkacaktır. Başbakanımızın açıklamasıyla resmiyet kazanan uygulamanın altyapısının bir an önce oluşturulup hayata geçmesini dört gözle bekliyoruz’ diye konuştu.

ÖNEMLİ KATKI SUNACAK

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan da, söz konusu uygulamayı ihracatı artırma gayretleri kapsamında çok önemli bir adım olarak nitelendirdi. Kararı memnuniyetle karşıladıklarına işaret eden Vardan, ‘İhracatımızın yaklaşık yarıya yakınını yaptığımız AB ülkeleri başta olmak üzere, Türkiye’ye vize uygulayan birçok ülkeye vizesiz girme imkanı sunacak olan bu uygulamanın ülkemizin ileriye dönük ihracat hedeflerine ulaşmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X