İş fikri olan gençlere müjde

TUBİTAK Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı’nı başlattıklarını belirten Bakan Özlü, yenilik oluşturacak iş fikirleriyle başvuran genç girişimcilere 150 bin liraya kadar yüzde 100 hibe desteği verileceğini açıkladı.

İş fikri olan gençlere müjde

RABİA DENİZ – AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK – ASLIHAN AYDIN

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, genç girişimcilere Bursa’dan müjde verdi.

Bursa programı kapsamında Vali İzzettin Küçük’ü Heykel’deki makamında ziyaret edan Özlü, burada önemli açıklamalarda bulundu. TUBİTAK Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı’nı başlattıklarını belirten Özlü, ”2017 yılı içinde 62 milyon liralık bir bütçe ayırdık. Bu kapsamda genç girişimcilere 150 bin liraya kadar yüzde 100 hibe desteği vereceğiz” dedi. Yenilik oluşturacak iş fikirleriyle başvuru yapan gençlere verilecek desteklerin Türkiye genelinde çoğunluğu üniversite bünyesinde bulunan 20 uygulayıcı kuruluş tarafından kontrol edileceğini ifade eden Bakan Özlü şu bilgileri verdi: “Başvuruların yapılacağı kuruluşlar TUBİTAK tarafından bildirilecek. Bu başvuruların ilk kısmı 10-28 Nisan, ikinci kısmı ise 1-15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu programda yaklaşık 62 milyon lira civarında desteği genç girişimcilerle buluşturacağız. Üst limit 150 bin lira ve yüzde 100 hibe olarak vereceğiz.”

PİYASAYA 2,2 MİLYAR LİRA

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’ndan (KOSGEB) destekler verdiklerini ve büyük bir program başlattıklarını kaydeden Özlü, yaklaşık 11 milyar liralık bir krediyi desteğe ihtiyacı olan mikro KOBİ’lerle buluşturduklarını söyledi. 82 bin KOBİ’nin bu destekten faydalandığına dikkat çeken Özlü, “Piyasaya 2,2 milyar lira para girdi. İşlemler devam ediyor. 185 bin KOBİ inşallah ilerleyen süreçte bu destekten istifade edecek. Süreç hızlandı. İlk başlarda bankalarda şikayetler vardı. Şu anda günde yaklaşık 10 bin KOBİ bu destekten istifade ediyor. 460 bin 167 KOBİ’nin tamamı bu destekten faydalanacak” diye konuştu. Bakan Özlü, Valilik’teki programının ardından Kapalı Çarşı’da esnafı ziyaret ederek ‘Evet’ kampanyasını anlattı. 

VİŞNE TİCARET MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, dünkü Bursa programı kapsamında Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BEKSİAD) DSİ Duaçınarı Sosyal Tesisleri’ndeki toplantısına da katıldı. Özlü burada yaptığı konuşmada, ”Tekstil ve hazır giyim hem Bursa’nın hem de Türkiye ekonomisinin en önemli sektörlerinin başında geliyor. Öyle ki bu iki sektörü bir arada değerlendirdiğimizde en büyük ihracat kalemimizi oluşturuyor” dedi. Bebe ve çocuk giyiminin kendine özgü şartları, fırsatları ve güçlükleri bulunduğunu dile getiren Özlü, ”Ancak doğru adımlar atılırsa sadece ülke içinde değil, bölgesel ve küresel düzeyde de etkili olunabilir” ifadesini kullandı. Yenilikçi tasarımın ve güçlü markaların önemine işaret eden Bakan Özlü, Bakanlığın verilerine göre hazır giyim gibi sektörlerde tasarım yapan firmaların karlılık oranının tasarım yapmayanların neredeyse iki katı olduğunu söyledi. Özlü, ”Bu açıdan AR-GE reform paketinden ve sınai mülkiyet kanunundan iyi yararlanmanız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. Bakan Özlü, toplantının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, BEKSİAD Başkanı Halil Atalay ve dernek üyesi iş adamlarıyla Vişne Ticaret Bölgesi’ndeki esnafı ziyaret etti.

DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ndeki (BESOB), KOSGEB uygulamalı girişimcilik kursu sertifika törenine katıldı. Özlü burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin  girişimci ruhlara ihtiyacının olduğunu söyledi. Girişimcilerin yeniliklere açık cesur kişiler olduğunu dile getiren Özlü, ”Girişimciler, adetlere, alışkanlıklara, ezberlere, klişelere takılıp kalmayan özgür bireylerdir. Girişimci, çevrenin ne dediğine aldırmaz, işin doğrusunu araştırır, aklına ve mantığına göre karar verir” dedi. 2010 yılından bugüne kadar 600 bine yakın kişinin KOSGEB’in girişimcilik eğitimlerinden yararlandığını ifade eden Özlü, ”Girişimcilik eğitimlerini alanlar, iş kurmak için KOSGEB’ten destek de alabiliyorlar. Bu desteği, 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi şeklinde veriyoruz. Bugüne kadar 31 binden fazla girişimcimiz, bu destekten yararlanarak kendi işinin patronu oldu. Girişimcilere yönelik desteğimiz bundan sonra da devam edecek. Hem mevcut esnafımızın ve KOBİ’lerimizin hem de yeni iş kuranların her zaman yanında olacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X