İş garantili ücretsiz vinç operatörü kursu

Bursa Vinç İşletmecileri Derneği Başkanı Mehmet Arslan, sektörde çalıştıracak operatör bulamadıklarını belirterek, bu nedenle iş garantili ücretsiz kurs düzenleyeceklerini söyledi.

İş garantili ücretsiz vinç operatörü kursu

ASLIHAN AYDIN

 

Arslan, dün Olay Medya’yı yaptığı ziyaretinde yaptığı açıklamada, 2014 yılında sektörün sorunlarını paylaşmak ve çözüm yolu aramak için dernekleştiklerini kaydetti. 50 civarında üyelerinin olduğunu dile getiren Arslan, yaklaşık 120 civarında vinç işletmesinin faaliyet gösterdiğini vurguladı. 

En büyük sıkıntılarının çalıştıracak operatör bulamamak olduğunun altını çizen Arslan, “Operatör yetişmiyor. Sektörün ihtiyacı çok. Bu nedenle operatör belgesi olmayan kişilere meslek eğitimi vereceğiz. Bir ay sürecek kursu başarı ile bitirenler belge alacak” dedi. Arslan, yılda bir kez düzenlenecek kurs ile sektördeki açığı kapatmak istediklerini ifade etti.

ÜCRETSİZ KURS İŞ GARANTİLİ

Kursun ücretsiz olduğunu vurgulayan Arslan, “Dışarıda böyle bir kursa gitmek 700-1000 lira arasında fiyata mal oluyor. Ama biz kursa geleceklerin masraflarını dernek olarak karşılayacağız. Eğitim sonunda iş garantisi de veriyoruz” diye konuştu. 

Kursa başvuracak kişilerde sadece ağır vasıta ehliyet belgesi şartı aradıklarının altını çizen Arslan, “Sektörde şu an 100-150 operatör olsa iş bulabilir” dedi. Arslan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na (BTSO) destekleri için teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X