İş güvenliğinde yeni düzenleme

Bakan Çelik, iş güvenliği ile ilgili yeni düzenlemeyi önümüzdeki salı günü TBMM’de komisyonda ele alarak, olgunlaştırdıktan sonra hızlı bir şekilde yasalaşmasını sağlayacaklarını söyledi.

İş güvenliğinde yeni düzenleme

SADULLAH ORGAN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iş güvenliği alanında bazı müeyyideleri artıran yeni bir düzenlemeyi Meclise sevk ettiklerini söyledi.

Ankara’dan Bursa’ya gelirken, TIR’ların kayması sonucu yaşanan trafik sıkışıklığına takılan Bakan Çelik, Orhan-2 İnegöl köftecisinde mola verdi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili önemli düzenlemeler yaptıklarını kaydetti. Ayrıca konferanslar düzenlediklerini ifade eden Çelik, cezaya dayalı bir yapılanmadan ziyade, çalışma hayatında bu konudaki bilincin hakim olmasını için mücadele ettiklerini anlattı.

HIZLA YASALLAŞACAK

”Ama gördük ki zaman içerisinde hepimizi üzen kazalar yaşandı” diyen Çelik, bazı müeyyideleri artıran yeni bir düzenlemeyi Meclise sevk ettiklerini söyledi. Önümüzdeki salı günü TBMM’de komisyonda ele alınacak bu düzenlemeyi olgunlaştırıp hızlı bir şekilde yasalaşmasını sağlayacaklarını dile getiren Çelik, ”Güvenlik kültürü konusundaki bir farkındalığı geliştiremezsek, maalesef bu üzücü olayları yaşamaya devam ederiz. Bunu ülkemizin, milletimizin hak etmediği düşüncesindeyim. Güvenlik bilincini esas alan bir çalışma hayatını gerçekleşmesi gerekiyor. Çalışma hayatına ‘önce güvenlik’ diyerek başlaması gerekiyor” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET KORUMA ÜCRETİ

Asgari ücretle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Faruk Çelik, asgari ücretin geçim ücreti olmadığının altını çizdi. “Asgari ücret, çalışanlarımızı korumaya yönelik sosyal devlette olması gereken bir ücrettir. 12 yıl içerisinde 2014 sonu itibariyle yüzde 383 mesafesinde asgari ücrette artış gerçekleştirildi. Bu yıl iki yarıda da yüzde 6 olmak üzere totalde yüzde 12,3’le beklentilerin üzerinde bir artış yaptık. Asgari ücret bin TL’nin üzerine çıkmış oldu. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X